Напрежението около Иран и кризата в Украйна са водещите теми

...
Напрежението около Иран и кризата в Украйна са водещите теми
Коментари Харесай

Ван дер Белен пристига в Сочи на среща с Путин

Напрежението към Иран и рецесията в Украйна са водещите тематики на диалозите сред президентите на Русия и Австрия, Владимир Путин и Александър Ван дер Белен през днешния ден в Сочи. Те поставят началото на постоянни двустранни договаряния.

Австрийският президент Ван дер Белен идва в Сочи след американския държавен секретар Майк Помпео. Очаква се една от главните тематики в диалозите с Владимир Путин да бъде бъдещето на нуклеарната договорка и връзките с Иран.

Кризата в Източна Украйна хвърля сянка върху съдействието сред Европа и Русия, призна представител на австрийския президент.

„ Австрия се придържа към външнополитическия курс на Европейски Съюз и поддържа глобите против Русия. Успоредно с това обаче Виена търси път към решение на спора ", добави представителят. Възможност за това дава така наречен „ Диалог от Сочи ", чието начало поставят двамата президенти.

Двустранният формат сред гражданските общества на Русия и Австрия е по сходство на платформите за разговор сред Русия и Германия и Русия и Франция.

„ Тази форма на контакт разрешава да се повдигат и тематики, които не са безусловно приятни за Кремъл ", разяснява представителят на австрийския президент Райнхард Пикл-Херк.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР