Напрежението между южните ни съседки изглежда започва да придобива съвсем

...
Напрежението между южните ни съседки изглежда започва да придобива съвсем
Коментари Харесай

Напрежението между южните ни съседки ескалира: Гърция стреля срещу турски хеликоптер

Напрежението сред южните ни съседки наподобява стартира да придобива напълно нови размери. Гръцки военни непосредствено откриха огън против турски хеликоптер късно в понеделник вечер.

В последната година се трансформира в постоянна процедура на турски летателни апарати, като неотдавна даже доближиха до региона на Атина и се наложи да бъдат ескортирани от гръцки F-16.

В неделя, точно на Великден, два турски изтребителя, пък нарушиха още едно, въпреки и мълчешком, съглашение сред двете страни, а точно да не се вършат провокации по празници.

При следващия подобен случай нощес, малко преди среднощ, гърците към този момент не са чакали и непосредствено са задействали противовъздушната си система, оповестява " Катимерини ". Изстрелите на зенитните оръдия въпреки всичко са били предупредителни, само че са изпратени още преди машината да навлезе в гръцкото въздушно пространство.

Инцидентът се е разиграл край остров Ро. Хеликоптерът летял ниско с включени светлини, само че по този начин и не бе известено каква тъкмо е била машината бойна, транспортна или разследваща. Предварителната информация бе, че той е навлязъл в територията на Гърция, което пък бе опровергано от гръцкото министерство на защитата. Именно по тази причина не бе и придадена особена значимост на случая.

" Не считаме, че случаят е огромен, тъй като нямахме нарушаване на въздушното пространство. Подходихме внимателно и случаят завърши ", оповестиха от военното министерство на Гърция.

Те окачествиха полета на турския хеликоптер като " сигурна провокация ", само че показаха вяра, че " отговорът е бил свестен ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР