Напрежението между САЩ и Китай излезе на преден план в

...
Напрежението между САЩ и Китай излезе на преден план в
Коментари Харесай

САЩ обвини Китай за разпространението на заразата с коронавирус

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай излезе на напред във времето в годишното Общо заседание на в Ню Йорк, откакто американският президент Доналд Тръмп упрекна Китай за разпространяването на ковид.  Той прикани Китай да „ понесе отговорност ” за пандемията. В речта си китайският президент Си Цзинпин съобщи, че страната му " няма желание да влиза в студена война с никоя страна ". Връзките сред двете международни сили са напрегнати на редица фронтове, осведоми БГНЕС.
Тазгодишната среща на върха в Ню Йорк се организира значително виртуално, като международните водачи изнасят авансово записани речи. Новият формат значи, че част от геополитическия спектакъл, който нормално се разиграва на основната среща на Организация на обединените нации, отсъства. Всяка страна беше показана от един пратеник и имаше дребна опция една нация да опровергае изказванията на друга, написа БГНЕС. Президентът Тръмп употребява обръщението си, с цел да популяризира достиженията си, като част от предизборната си акция. " Китай „ болести света. Трябва да потърсим отговорност от нацията, която популяризира тази чума в света - Китай " , сподели той. Президентът Тръмп, чийто личен опит в битката с ковид е деликатно наблюдаван в предизборната обстановка в Съединени американски щати, постоянно упреква Пекин в прикриване на вируса, заявявайки, че е азиатската страна е можела да спре разпространяването на заболяването. Китай назова офанзивите на Тръмп неоснователни обвинявания.
 Над 100 австрийци инцидентно получиха пари от Съединени американски щати поради ковид Над 100 австрийци " инцидентно " получиха пари от Съединени американски щати поради ковид
Повече от 100 чека за коронавирусни тласъци от Съединени американски щати, всеки на стойност най-малко 1200 щатски $, били осребрени в банки в Австрия през п...
В мнения, оповестени преди речите, президентът Си насочи по-ясен укор към Съединени американски щати, заявявайки, че " никоя страна няма право да господства в световните каузи, да управлява ориста на другите или да резервира преимуществата на развиването напълно за себе си " , нещо, в което самият Китай е упрекван от критици. В речта си президентът на Китай направи изненадващото изявление, че страната му, която е най-големият производител на парникови газове в света - има за цел да доближи пикови излъчвания през 2030 година и да ги нулира до 2060 година Асамблеята беше открита от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който, без да посочва Китай или Съединени американски щати, предизвести: " Трябва да създадем всичко, с цел да избегнем нова студена война. Ние се движим в доста рискова посока ", сподели той. " Нашият свят не може да си разреши бъдеще, в което двете най-големи стопански системи разделят света - всяка със своите лични търговски и финансови правила и потенциал в области като развиването на интернет и изкуствен интелект ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР