Напрежението между ръководството на БФС и опозицията, предвождана от Димитър

...
Напрежението между ръководството на БФС и опозицията, предвождана от Димитър
Коментари Харесай

БФС и Бербатов влязоха в нов конфликт - за пълномощни

Напрежението сред управлението на БФС и опозицията, предвождана от Димитър Бербатов, още веднъж се увеличи. Този път мотив стана самодейност, с която на клубове се предлага да упълномощят правата си в интерес на адвокатска адвокатска фирма, която да съставлява ползите им по време на идния постоянен конгрес през март 2022 година

В последните дни тези дейности бяха подложени на рецензии. Футболният сътрудник Петьо Костадинов съобщи пред " Спортал ": " Самите документи приказват, че в отсъствието на каквито и да е било стратегии за развиването на футболната игра, се прави опит за лишаване правата на главните клубове . Тези, които се свързаха с мен, желаеха подпомагане, с цел да бъдат чути. Не всички са продажни и не всички са съгласни с целия този механизъм на цапане във футболната игра. Най-неприятното от това, което усетих, когато ми се обадиха, е, че съществува някакъв боязън какво би се случило, в случай че не се съгласят да подпишат тези документи... Извинявайте доста, само че като човек, който е ходил много на учебно заведение, за разлика от някой, и си е взимал изпитите със самоподготовка, а не да се снима с някого, няма по какъв начин да не виждам, че става дума за заробване ". 

Последваха и заявления от клубове (като " Струмска популярност " ), които осъдиха подписването на сходни пълномощни. А през днешния ден излезе с позиция и някогашният национал Бончо Генчев, ръководител на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново.

" Обръщам се към футболната общност, защото чашата на търпението ми преля с появяването на мисионери, представляващи интереса на господин Димитър Бербатов и неговото обграждане. Тези пратеници с всевъзможни средства пробват да принуждават ръководителите на локалните клубове да подпишат авансово готова декларация под формата на писмо до БФС и по този метод да станат съучастници в нова конспирация, целяща да всее разкол, да сътвори нови спорове, и да разклати активността на БФС, на четирите зони и на обособените клубове.

Като ръководител на едно от най-важните звена в българския футбол смятам, че провокативните и деструктивни дейности на тази група и вредата от тях би трябвало да бъдат обект на разбор както от последователите, по този начин и от цялата общност, че и от профилираните органи, които се грижат за сигурността на страната и жителите й.

Ако не бъдат подхванати дейности, които да спрат процеса на разлагане на футбола ни под диктовката на Димитър Бербатов и хората му поради самоцелното завладяване на властта , футболният електорат ще падне жертва на нечии користни подбуди ", написа Генчев в позицията си.

 

ОБРЪЩЕНИЕТО НА БЕРБАТОВ

Малко по-късно самият Димитър Бербатов даде мнение по въпроса, този път с видео послание.



 

" Ставам очевидец на откровени неистини последните няколко дни от родни " експерти " във връзка декларациите, които се събират с наша помощ. Искам да кажа следното - тези заявления са безусловно същите, каквито бяха предишните заявления и на база, които се състоя конгресът. Всички помним какво се случи. 1/3 от клубовете, както е по правилник събрахте подписи, заявления, а те бяха импортирани в БФС, където бяха отхвърлени, след което отидоха в съда. Съдът ги одобри и на база тези заявления реши да има конгрес. Ако имаше нещо неправилно в тези заявления, конгрес нямаше да има. Сега процедурата е същата, декларациите са същите, даже са по-опростени, само че по-конкретни. На 18 март е плануван конгрес и ние всички дружно се борим той да е избирателен. В дневния ред да има избор на президент и избор на изпълком... Пълномощното, което давате на адвокатската адвокатска фирма е единствено и само да ви съставлява пред БФС обвързвано с конгреса и в случай че се наложи по-късно, пред съда отново обвързвано с конгреса, както беше последният път. Това е, нищо повече. Не се тормозете. Не мога да си разрешава да ви излъжа, тъй като стоя с името и репутацията си пред вас. Малко е досадно с тези заявления, само че пътят минава от тук. Не е елементарно, само че ще успеем всички дружно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол ", съобщи Бербатов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР