Напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет

...
Напрежението между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет
Коментари Харесай

Цяла нощ напрежение между протестиращи и полицията

Напрежението сред полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет продължи цяла нощ. На този стадий никой към момента не е отстъпил.

Размяна на реплики имаше и в ранните часове на утрото сред протестиращи, измежду които и Иво Мирчев от " Да, България ".

След 22 часа бус с надпис " Системата ни убива " е изискал да се причисли към хората на " Орлов мост ". След като е пропуснат от полицията край Софийския университет, метри по-надолу бусът е спрян от втори кордон униформени. Според тях, возилото не можело да стигне до " Орлов мост ".

В буса били пет дами от самодейността " Системата ни убива ". По техни думи,  прибирали се от протеста  пред дома на премиера в Банкя и желали да отидат при палатковия лагер в центъра на София. По необясними за тях обаче аргументи били спрени.

Полицията твърди, че не е давала разрешение на нито едно транспортно средство, отвън камионите за доставка на хранителни артикули за магазините в региона, да минава през блокираните трасета. Спирането на буса провокира ескалация на напрежението сред униформените и протестиращите.

В неделната заран бусът на майките от " Системата ни убива " към момента е на място, а пред него стои полицейският кордон, който не пропуща придвижването по булеварда. Пред буса пък се намира група от протестиращи.

И през днешния ден се чака този периметър да остане отцепен, затворено е и кръстовището пред Софийския университет. Палтковите лагери също остават, протестиращите бяха безапелационни, че няма да си тръгнат, до момента в който държавното управление не подаде оставка.

Вече денонощие и половина методът на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора също е затворен. Протестиращи от града на липите, подкрепени от хора от още обитаеми места, разпънаха палатков лагер на пътя. Те обявиха, че са блокирани от полицията. Искането им е да преминат през детелината на скоростния път. Това, съгласно тях, ще отнеме наколко минути. Те упорстват полицията да обезпечи безвредното протестно прекосяване. От полицията обаче отхвърлят да ги позволен с артумента, че  скоростта на придвижване на автомагистралата е висока.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР