Напрежението между партньорите в управляващото мнозинство продължава. От ГЕРБ-СДС остават

...
Напрежението между партньорите в управляващото мнозинство продължава. От ГЕРБ-СДС остават
Коментари Харесай

Напрежението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Ще има ли коалиционно споразумение?

Напрежението сред сътрудниците в ръководещото болшинство продължава. От ГЕРБ-СДС остават непреклонни - съдружно съглашение е належащо, с цел да е ясно кой каква отговорност носи.

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ не одобряват предлагането и упорстват за разработване на механизъм за използване на точките, за които Николай Денков и Мария Габриел се договориха в деня, в който вторият мандат беше изпълнен.

„ Каква отговорност може да носи Десислава Атанасова за дейностите на Асен Василев “, попита Томислав Дончев

Само 20 минути продължи срещата сред обединенията за правенето на управническата стратегия в частта ѝ правораздаване и вътрешен ред.

„ Това че на тази среща участваха лица, които нямат даже качеството на народни представители за нас беше смущаващо, тъй като те не могат да носят и политическата отговорност. Политическата отговорност се носи от водачите с подписи под общо съглашение “, разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Защо ръководещите се замерят с обвинявания, ултиматуми и закани, че ще „ счупят сглобката “

„ Не приказваме за съдружно съглашение. Говорим за механизъм, който да съблюдава поетите задължения при образуването на държавно управление. Това което желаеме ние е да има механизъм, с който да се ангажират парламентарните групи, с цел да могат да имат устойчиво болшинство “, изясни Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС разискват общата управническа и законодателна смяна

„ Това е неуместно. Първо те са в изолираност. Второ усещат липса на поддръжка и трето ни слагат спомагателни условия. Когато си в затруднена позиция, когато явно си в изолираност, да поставяш спомагателни условия? Нищо не пречи, когато се върне господин Петков, разбрах, че е на отмора, можем да си приказваме “, добави Томислав Дончев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР