Напрежението между Пакистан и Индия избухва с нова сила. Последствията

...
Напрежението между Пакистан и Индия избухва с нова сила. Последствията
Коментари Харесай

Още една геополитическа заплаха може да напомни за себе си

Напрежението сред Пакистан и Индия избухва с нова мощ. Последствията могат да са доста съществени, което ще докара до внезапно утежняване на обстановката в района и на интернационалните пазари. На 23 януари Пакистан организира сполучлив опит на балистична ракета със междинен обхват на деяние Hatf 3 (Ghaznavi), оповестява „ Интерфакс”, базирайки се на Командването за стратегически сили на страната.

Ракетата може да носи както общоприет, по този начин и нуклеарен заряд. Обхватът ѝ е 290 км. Изпитанието беше извършено откакто Индия пусна балистична ракета K-4 за подводници с обсег 3500 км в неделя от подводната платформа в Бангладешкия залив.

Учебното изстрелване на пакистанската ракета се организира на фона на продължаващото напрежение сред Исламабад и Делхи по отношение на признатото от индийското държавно управление за анулация на специфичния статут на щатовете Джам и Кашмир. Те са обитаеми най-вече с мюсюлмани, както и с участници в конфликтите сред пакистанските и индийските военни на линията за надзор в Кашмир. На процедура, напрежението в този район избухна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР