Напрежението между национално представените организации на хората с увреждания и

...
Напрежението между национално представените организации на хората с увреждания и
Коментари Харесай

Майки срещу майки: Кой е получил милиони, за да поддържа статуквото

Напрежението сред национално показаните организации на хората с увреждания и протестиращите майки ескалира, откакто през днешния ден двете страни си размениха тежки обвинявания за усвояването на големи суми за, друга от това тежко болните деца да живеят по-добър живот.

Днес организациите от една страна приканиха за обединяване в името на законови промени, а от друга оповестиха, че имат данни, че протестните лагери са платени. И попътно се подредиха до Валери Симеонов и Цветан Цветанов, като поддържаха пътувалата за 8300 лева по време на митинга зам.-министърка Росица Димитрова.
Национално представителните организации нападнаха протестиращите майки Обмислят дали да не провеждат контра акция
„ Сигналите са няколко. По-скоро се нарежда върху обществени планове, които са финансирани от непознати фондации и други финансови институции. Притеснителното, което аз прочетох в материалите е, че част от тези запаси са отишли за финансиране на митинги. Става въпрос за над 1 млн. лв”, разгласи пред bTV Адриана Стоименова от Националния съвет за интеграция на хора с увреждания.

Една от протестиращите, Вера Иванова, беше сбита: „ Не знам какъв брой повече могат да ударят дъното тези национално показани организации. Те са инжектираните и финансираните от страната, усвоили са милиони през годините, с цел да бъдем на дъното”.

Омбудсманът Мая Манолова, която дружно с майките написа Закон за персоналната помощ, който не се утвърждава от организациите, разгласи, че е подготвена да отговори с оставката си на изказванията, че се възползва от недоволството.

„ Да решат казуса на майките посредством приемането на трите закона – за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания. Плюс това: законът за частния банкрут и свръхправомощията на банките, които се желаят от 80% от жителите – и нямат проблем, имат моята оставка”, съобщи пред bTV тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР