Напрежението между македонския президент и премиер се пренесе и върху

...
Напрежението между македонския президент и премиер се пренесе и върху
Коментари Харесай

По оста с Македония: Радев и Борисов ходят по въже

Напрежението сред македонския президент и министър председател се придвижи и върху българските им сътрудници Румен Радев и Бойко Борисов. Политологът Първан Симеонов уточни, че е разбираема позицията на Борисов да откаже да се срещне с президента Георге Иванов в София, на фона на това, което по-рано той е направил във връзка с Зоран Заев.

Припомняме, че Иванов изгони Заев от кабинета си, откакто македонският министър председател контракти ново име на страната с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас. Според изпълнителния шеф на "Галъп интернешънъл ", Борисов демонстрира недвусмислена поддръжка в дейностите на Зоран Заев.

"Чест прави на Радев, че не прекали в отговора, не реагира прекалено. Двамата ни съществени държавни мъже вървят по въжето към момента, без да падат ", уточни Симеонов пред Bulgaria on air.

Той е на мнение, че е наивно да считаме, че позицията на българското държавно управление е изключително самостоятелна. Западните ни сътрудници желаят да вземат Македония в НАТО, а източните ни другари не желаят това да се случва, означи политологът.

По думите му работата на българския политически хайлайф е да реализира столетно чаканото доближаване с Македония, което съгласно него не се случва към този момент. Българското общество е станало безразлично към връзките ни с Македония, счита Първан Симеонов.

"Няма страхотна опасност за това държавно управление, има обаче човешки проблеми. Дали на Валери Симеонов ще му устоят нервите, дали на самия Борисов ще му устоят... Логиката сочи, че това държавно управление би трябвало да се задържи ", разяснява още политологът в "България заран ".

Той изрази подозрение, че следващият избор на съмнение на Българска социалистическа партия ще бъде сполучлив, само че регистрира, че опозицията прави това, което би трябвало. Първан Симеонов подозира, че кабинетът ще се сплоти от този избор на съмнение и двете страни ще има какво да завоюват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР