Напрежението между лекарския съюз и здравната каса продължава.Според директора на

...
Напрежението между лекарския съюз и здравната каса продължава.Според директора на
Коментари Харесай

Напрежение между партньори: НЗОК и БЛС с взаимни обвинения

Напрежението сред лекарския съюз и здравната каса продължава.

Според шефа на НЗОК значими решения в съюза се вземат " на чаша уиски ". Лекарите пък го упрекнаха, че безплатните предписания за хората с COVID-19 не стигат до тях.

Според здравната каса безплатните медикаменти за COVID-19 стигат до пациентите, а съгласно Лекарския съюз това не е реалност.

" Обвинение, че няма издадени предписания в Коронавирус зоните - през вчерашния ден бях в командриовка, само че имам данинте - от момента на пускане на Коронавирус зоните са издадени 980 предписания ", съобщи проф. доктор Петко Салчев, шеф на НЗОК.

" Звучи несериозно - за 2 месеца 900 предписания – 150 Коронавирус зони, не дръзвам да даже да си направя труда да пресметна какъв брой са. Това значи една-две предписания от Коронавирус зона ", отговори доктор Иван Маджаров, ръководител на УС на БЛС.

Според шефа на касата проблемите са другаде.

" Да, има проблем, че сега мълча и не споделям всичките неща – за мен преговорния развой не съставлява диалога в една стая на чаша уиски и по-късно шефът като секретарка да оформя решението. Искам ясни параметри на договарянията, които ще бъдат сред УС на БЛС и надзорния съвет ", съобщи още проф. доктор Салчев.

" Управителят на НЗОК ни споделя, че в миналото, някъде един път или доста пъти е присъсвал на подмолни диалози за взимане на решения, които касаят цялото опазване на здравето на чаша уиски с незанайно кой. Лекарският съюз в никакъв случай не е желал решения да се взимат на чаша уиски ", отговори доктор Маджаров.

От съсловната организация упорстват парите, които са останали неразходвани от касата до момента, да се насочат там, където е належащо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР