Напрежението между Израел, от една страна и Сирия и Иран

...
Напрежението между Израел, от една страна и Сирия и Иран
Коментари Харесай

Нови ираелски бомби по Сирия


Напрежението сред Израел, от една страна и Сирия и Иран от друга, продължава да се повишава. Днес Военновъздушни сили на Тел Авив нанесоха серия от бомбардировки над обекти в Сирия. Кампанията е отговор на вчерашното събаряне на израелски изтребител, съобщи Нова ТВ. Тел Авив разгласи, че самолетът е бил улучен от сирийска ракета. Бяха пуснати записи на бомбардировките. Според Израел, сваленият аероплан атакувал летище в Сирия, от което Иран пускал разследващи дронове.

Съединените щати поддържаха своя съдружник, който имал право " да се пази ". Владимир Путин излезе с апел спорът да не се изостря в допълнение, а Иран отхвърли те да са почнали сегашната борба.

" Ние държим Иран и Сирия виновни за експанзията. Ще създадем каквото е належащо да защитим своя суверенитет и сигурност ", съобщи израелският министър председател Нетаняху. " Ако някоя страна си мисли, че с подкрепяне на тероризма, интервенция във вътрешните работи или бомбардиране на съседите, ще реализира някакви резултати - доста се лъжат ", сподели от своя страна иранският президент Хасан Рухани.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за неотложно преустановяване на насилието, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР