Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира. Жертвите растат, а

...
Напрежението между Израел и Палестина рязко ескалира. Жертвите растат, а
Коментари Харесай

Експлозии и сирени за тревога в Тел Авив

Напрежението сред Израел и Палестина внезапно ескалира. Жертвите порастват, а израелските военни и бойците от групировката "Хамас " нападнаха многоетажни здания. В спора с починали близо 43 палестинци, измежду които и деца, и 6-ма израелци. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира изключително през днешния ден, с цел да разиска обстановката, откакто диалозите в понеделник не дадоха резултат, предава Bulgaria ON AIR.

Ракетният обстрел сред Израел и палестинската формация "Хамас " не стопира. В Тел Авив още веднъж се чуват детонации и сирени за паника. Повече от 1000 ракети за 38 часа са изстреляни от палестински бойци, твърди Израел.

А нощното небе беше огряно от въздушните удари - за повторно от началото на следващия спор сред двете страни.

Снощи 13-етажна постройка в линията "Газа ", следена от "Хамас ", рухна след бомбардировка. Друга многоетажна постройка рухна при израелски въздушен удар. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи изключително състояние в централния град Лод, откакто полицията упрекна локалното арабско малцинство в организирането на "мащабни протести ".

Баща и щерка му са починали в града, откакто колата, в която са пътували е била ударена от ракета, изстреляна от Ивицата "Газа ".

"Хамас " и друга формация в Газа - "Ислямски джихад “, ще платят скъпо за войнствените си дейности ", съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

"Хамас " ускори ракетния обстрел точно след израелските офанзиви по техни здания.

"Готови сме да отговорим, в случай че Израел ескалира насилието. И в случай че желае да спре, също сме подготвени “, отговори водачът на "Хамас " Исмаил Хания.

Стотици са осъществените ракетни офанзиви. Това е най-сериозната ескалация в израелско-палестинския спор от войната в "Газа " през 2014 година.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР