Напрежението между Израел и Иран ескалира в ранните часове на

...
Напрежението между Израел и Иран ескалира в ранните часове на
Коментари Харесай

Израел свали ирански дрон, Сирия – израелски изтребител

Напрежението сред Израел и Иран ескалира в ранните часове на съботния ден след нарушаване на въздушното пространство на еврейската страна и осъществен от нея в отговор авиоудар по цели на сирийска територия. При него изтребител F-16 беше свален, оповестяват международните организации.

Първоначално израелските Военновъздушни сили са били вдигнати по паника поради навлизането на ирански дрон през Сирия. Машината е била прехваната от щурмови вертолет, който в следствие я е унищожил, излиза наяве от информация на израелската телевизия „ Ай 24 Нюз”.

В отговор е била проведена интервенция против обект в Сирия, за който в Тел Авив считат, че се употребява от Иран за надзор над разследващите безпилотни апарати. Според Джонатан Конрикус от израелското военно ведомство офанзивата е била съпроводена с „ мощен сирийски зенитен огън”, вследствие на който двуместен изтребител F-16 е бил изумен, само че се е разрушил на лична територия.

Пилотите са съумели да катапултират и са в сигурност.

Сирийската държавна осведомителна организация САНА оповестява, че Противовъздушна отбрана въз основата е съумяло да удари повече от един израелски аероплан.

Това е един от редките случаи, в които Израел признава присъединяване си в авиоудари на сирийска територия. Повечето от по-ранните офанзиви бяха ориентирани против членове на групировката „ Хизбулла”, която интензивно сътрудничи на режима на Башар ал-Асад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР