Напрежението между ИТН и ПП продължи и тази сутрин в

...
Напрежението между ИТН и ПП продължи и тази сутрин в
Коментари Харесай

Напрежението между ИТН и ПП продължава, свикаха извънреден Председателски съвет

Напрежението сред Има Такъв Народ и Политическа партия продължи и тази заран в пленарната зала. Със скандал стартира пленарният ден, откакто в залата пристигна районният министър Гроздан Караджов, с цел да изиска депутатите да разрешат продължение на работата по ремонта на пътищата, защото АПИ е с вързани ръце поради течащи процедури по публични поръчки.

Точката в дневния ред по стратегия е разискване и приемане на план по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, е отпаднала от дневния ред.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев обаче не разреши тази точка от дневния ред да бъде първа, като се обоснова, че нямало импортиран отчет от бюджетната комисия. Това предизвика остри реплики от страна на " ИТН ". Ива Митева скастри парламентарния началник да съблюдава правилника и да разреши разискването на точката от дневния ред, както е по стратегия. " Не може да отпадне по ваше персонално решение. Още повече, че Комисията по районно развиване е гледала тази точка, решението е гледано, само че ръководителят не е подписал отчета ", разяснява Митева и прикани Минчев да си влезе в ролята на ръководител на Народното събрание и да стартира да ползва правилника.

Председателят на Политическа партия Тошко Йорданов назова обстановката " шизофренизъм ". И разкри, че отчет липсва, тъй като депутатите от " Продължаваме промяната " изпратили есемеси, че няма да участват на съвещанието.

" Това го има в дневни ред, дали своят вот сме го, подкрепили сме го. Ако не го създадем и има злополука и паднал мост със починали хора, това ще бъде ваша отговорност ", предизвести Йорданов. " Ако имате проблем с осъзнаването и разтълкуването, има задоволително експерти, които ще ви го разтълкуват ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ във връзка предложенията на Гроздан Караджов. И уточни, че правилникът би трябвало да се чете с довода - " не е " Война и мир ".

След размяната на остри реплики от Българска социалистическа партия желаеха пленарна отмора и ексклузивен Председателски съвет. Преди това въпреки всичко думата бе дадена на вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов, който предизвести за проблемите в АПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР