Напрежението между ГЕРБ и президента е очевидно. Това е много

...
Напрежението между ГЕРБ и президента е очевидно. Това е много
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: ГЕРБ размахват тояга срещу президента Радев



Напрежението сред ГЕРБ и президента е явно. Това е доста тежка борба към президента Радев. Това се видя и през днешния ден в Народно събрание при следствието на стадиите от поръчката на нови изтребители. Вижда се невиждан напън. Това сподели заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Според представителят на левицата причина за това е мощното ангажиране по тематиката с корупцията на президента. „ Бе изработен опит президентът да бъде притиснат в ъгъла и да си знае мястото, само че това няма да стане. Ние имаме един президент, който има мнение и го показва. Той образува избрани тези във външната политика на страната ни “, уверен е Бойчев.

„ Служебното държавно управление направи класиране на предложенията и то на база умозаключение на работната група, в която участваха специалисти от разнообразни политически партии. Това е единствено един стадий от тази процедура. Тя не задължава държавното управление за каквото и да било. Нищо съответно не се е случило. Когато има решение по тази договорка тя влиза за ратификация в Народно събрание и следват диспути. Това, което бе направено през днешния ден бе безсмислено. Това е размахване на тоягата против президента Радев. Казва му се, че той няма мнение “, безапелационен бе Бойчев.

Жельо Бойчев разяснява и настояването да се образува краткотрайна анкетна комисия за абсурда с НДК. „ Това ще е тест за ГЕРБ и това по какъв начин се оправят с корупцията. Искаме следствие на този случай. На път сме да се изложим пред чужденците. Още повече, че от Българска социалистическа партия подадохме ръка на държавното управление по тази тематика. Трябва да знаем цялата картина, желаеме информацията да бъде поставена на масата “, разяснява левият народен представител.

На финала Бойчев бе запитан дали са прави служителите на реда в настояванията си. „ На фона на всички задължения, поемани към тях във времето и не изпълнявани, считам че са прави в настояванията си. Реформата би трябвало да бъде направена от експерти в системата “, уверен е Бойчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР