Напрежението между Газа и Израел нараства на фона на затваряния и сблъсъци

...
В тъмното след полунощ беше като час пик в северната
Коментари Харесай

В тъмното след полунощ беше като час пик в северната част на Ивицата Газа.

Хиляди палестински работници бяха чули, че Израел ще отвори своята страна на пропускателния пункт Ерез призори след 12 дни на затваряне в отговор на подновените насилствени протести от отделянето ограда с Израел в източната част на бедната територия.

Това беше новината, за която Амджад Хасан, строител, който е единственият хранител на 13 роднини, се молеше. „Работим на дневна заплата, ако не работим, няма да изхранваме семействата си“, обясни той.

Баща на пет деца , Набил каза, че затварянето на пропускателния пункт е било „най-голямото бедствие“ за него, тъй като той е натрупал голям дълг към посредника, който е уредил израелското му разрешително, докато той не е бил в състояние да работи, за да го изплати. Той се опасяваше, че ще загуби напълно жадуваното си разрешение.

Около 18 000 жители на Газа в момента имат разрешение да работят в Израел, което им дава отдих от тежката икономическа ситуация у дома. Драматични снимки показват много чакащи на пропускателния пункт през нощта. Някои спяха в коридорите, на пода, дори на скенер за багаж в приемна зала, принадлежаща на Хамас, ислямистката въоръжена групировка, която управлява Газа.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР