Напрежението между двете управляващи коалиции – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не

...
Напрежението между двете управляващи коалиции – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не
Коментари Харесай

Петков плаши с бойкот, а Борисов го успокоява, че не ГЕРБ ще свали правителството

Напрежението сред двете ръководещи обединения – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не стихва, а тази заран даже „ мазета “ към поръчка от страна на парламентарната група на ПП-ДБ, че ще бойкотира пленарното съвещание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна разяснява пред кореспонденти – „ нали никой не съмнява, че ротация няма да има “ по отношение на промяната на премиера Николай Денков с Мария Габриел след 8 месеца.

„ Няма да влезем в зала, тъй като ясно предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни са неприемливи. Първо, едно от най-големите събития от последните 2 седмици, беше подмяната на Гешев със Сарафов. Искахме да бъде изслушан в Народно събрание правосъдният министър. Бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, разгласи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, представен от БГНЕС.

После напомни блокирането на чуването в правната комисия на правосъдния министър в сряда. „ Антикорупционният закон, при който имахме сделка, че двата закона ще бъдат вкарани дружно, нашият закон беше отритнат със същото това болшинство. Така не може да продължава “, закани се Петков.

„ Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, че цената ще е във всички регулатори хората да са сменени от това прикрито болшинство, доста се лъже. Няма по какъв начин да дадем контролите на страната в ръцете на това болшинство без да обсъждаме. Българската страна не заслужава в идващите 5 години да има регулатори, които са същите отпреди “, добави той.

„ Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има “, разяснява пред кореспонденти Бойко Борисов. Според него те вършат всичко това, " което е в записа " (изтеклият запис от съвещание на Политическа партия – б. р.) - промяна на фрагменти в министерствата, в организациите, регулаторите и " на всички места назначават свои хора ".
Борисов съобщи, че би трябвало да се подпише съглашение за взаимно ръководство.

Той се зарече, че „ няма да смъкна държавното управление, макар различията “.

Коментира, че се е срещнал с Лена Бориславова, като по думите му е схванал същинските планове на Политическа партия - " да ръководят страната еднолично, както Народното събрание, законодателната власт, регулаторните органи. С 36 депутата всичко, което може да се командва.
Борисов сподели още, че имат различия за ръководството на Българска народна банка. ГЕРБ са за оставането на поста на Димитър Радев, до момента в който по думите му Политическа партия имат други оферти.

Относно декларираното от президента Радев тази заран, Борисов уточни, че „ по никакъв метод не тласкаме страната към война. Целият либерален свят оказва помощ на Украйна, кой с каквото може. От първия ден на войната България изнася голямо количество оръжие за Украйна “.
" Разликата сред индустриалната, комерсиална цена и доставката е два пъти. Някой от самото начало изнася оръжие, а в това време някои комисионери лапат от 40 до 100% облаги ", сподели някогашният министър председател.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР