Напрежението и словесните престрелки между Люис Хамилтън и Макс Верстапен

...
Напрежението и словесните престрелки между Люис Хамилтън и Макс Верстапен
Коментари Харесай

Хамилтън: Верстапен преминава границата. Мисли, че правилата не важат за него

Напрежението и словесните престрелки сред Люис Хамилтън и Макс Верстапен не престават с цялостна мощ. Седемкратният международен първенец завоюва в Саудитска Арабия и се изравни по точки на върха в класирането с нидерландеца.

Британецът победи на новото улично трасе в Джеда в една безредна конкуренция, белязана от произшествия, кола за сигурност и удар сред двамата.
Снимка: Reuters
Хамилтън и Верстапен се удариха в миг, в който водачът на " Ред Бул " трябваше да пропусне пред себе си британеца, защото го беше изпреварил непозволено. Но вместо това нидерландецът натисна спирачките и получи удар откъм гърба от Хамилтън, който едвам избегна по-сериозни провали по болида си.

" Невероятно е каква бе насладата в бокса на тима ни. Не съм виждал такова нещо, а съм в този отбор от 10 години. Енергията и адреналинът са големи, веселя се, че съумях да печеля ", сподели Хамилтън след надпреварата.
Снимка: Reuters
" Състезавал съм се с доста разнообразни водачи, попадал съм на разнообразни характери. Някои от тях минават границата, Макс сигурно я прескача. Понякога мисли, че разпоредбите не важат за него или не мисли за тях ", разяснява Хамилтън.

" Толкова пъти съм избягвал злополука с него и нямам срещу, тъй като можеш да отстъпиш и да се бориш в идващия старт, както и съм правил. "

И преди старта в Саудитска Арабия Хамилтън укоряваше Верстапен за неразумно и рисково каране, както и за нарушение на разпоредбите.
Снимка: Reuters
Верстапен също разяснява случая и изясни, че е желал да остави кулоар вляво от себе си на Люис да го изпревари, само че британецът не е схванал маневрата.

Стюардите разглеждаха случилото се на пистата сред двамата кандидати до 1 ч. след среднощ българско време, само че и през днешния ден няма индикации за спомагателни санкции.

Последният старт за сезона в Абу Даби е идващият уикенд. За пръв път от 47 години двамата противници за купата влизат в последната конкуренция с равни точки, като тогава борбата се води сред Емерсон Фитипалди с " Макларън " и Клей Регацони с " Ферари ", а бразилецът печели купата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР