Напрежение заради глобени шофьори на един от северните ни плажове

...
Напрежение заради глобени шофьори на един от северните ни плажове
Коментари Харесай

Глобяват шофьори на плаж Болата, спирали с колите си до морето

Напрежение поради санкционирани водачи на един от северните ни плажове - Болата. Въпреки, че е предпазена територия в резерват " Калиакра ", от години на плажа джипове и коли спирали директно до морето, а неведнъж и в самата вода, с цел да смъкват лодките си от колите. И по този начин безусловно са трансформирали плажа в паркинг, заяви Нова телевизия.

Властите в Каварна обаче стартират да глобяват всеки, паркирал там, сред 1000 и 3000 лв. . Вчера туристи там се оказали неприятно сюрпризирани, стигнало се и до закани за митинг.

" Глобите не са наложени от община Каварна, а безусловно от страната, защото има паркирани коли на пясъчната линии. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие. Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все отново сме в предпазена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого ", счита кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

" Паркирането е неразрешено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите сега са обективни, тъй като такова е законодателството ", съобщи кметът на Българево Георги Янев.

Според него е нужен разговор с всички способените институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР