Напрежение възникна в Словакия, след като в страната беше основана

...
Напрежение възникна в Словакия, след като в страната беше основана
Коментари Харесай

„Нощните вълци”, близки до Путин, основаха база в Словакия

Напрежение породи в Словакия, откакто в страната беше учредена база на известния и непосредствен до Кремъл рокерски клуб „ Нощните вълци”.

Президентът на страната дефинира това като опасност за сигурността.

Базата на „ Нощните вълци” се намира покрай град Търнава. Основаването ѝ провокира бурни реакции. Президентът на Словакия Андрей Киска даже направи паралел с анексирането на Крим.

„ Това не са безобидни фенове на моторите. „ Нощните вълци” са инструмент на режим, който взе участие в окупацията на прилежаща държава”, безапелационен беше той.

Снимка: EPA

Йозеф Хамбалек оглавява националистическа група и е създател на клуба на „ Нощните вълци” в Словакия. Според него изказванията на президента са безпочвени.

„ Вижте знамето, което държа на тази фотография – това е знамето на Словакия. Полякът до мен държи знамето на Полша. Ние сме патриоти, това може и да е съветски клуб, само че ние преди всичко сме словаци”, увери той.

В същото време Хамбалек се оказа в центъра на огромен скандал. Той насочи закани към публицисти, снимали в региона въз основата. А на фрагментите се вижда, че в базата има бракувани военни машини и даже танкове.

„ Нощни вълци” е първият и максимален клуб на мотоциклетисти в Русия. Организацията е известна с това, че поддържа тесни връзки с съветския президент Владимир Путин. Нейни представители на няколко пъти посетиха и България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР