Напрежение възникна по обед между протестиращите и полицията в Росенец.

...
Напрежение възникна по обед между протестиращите и полицията в Росенец.
Коментари Харесай

Напрежение в Росенец, плажуващи бутаха полицаи, допуснаха ги до плажа

Напрежение породи по обед сред протестиращите и полицията в Росенец. Ескалацията съответства с началния час на обедните вести на малките екрани. Протестиращите, поканени в акцията на Христо Иванов да плажуват свободно, пробваха да пробият полицейския кордон, който ги разделя от другия митинг - на деятелите на Движение за права и свободи.

За малко полицейската верига бе пробита. На земята бяха съборени служители на реда. Протестиращите на " Да, България ", измежду които и Васил Гюров, напираха да отидат по суша до плажа, само че униформените не ги допускаха. На място дойде и бургаският кмет Димитър Николов дружно със самия Христо Иванов. Иванов отиде в Бургас по-рано сутринта, с цел да търси подпомагане от кмета на общината за митинга си.

Зам.-председателят на Демократична България - Иво Мирчев, е измежду няколкото задържани по време на безредиците.

Той бе арестуван за малко, откакто удари служител на реда. Тон за ескалацията даде Христо Иванов, който буташе служители на реда в натиск да скъса веригата от униформени. И той, и различен задържан съмишленик на Демократична България, бяха пуснати след няколко минути, а след стълкновенията органите на реда разрешиха на протестиращите да се упътят плажа за митинг.

По време на ескалацията на напрежението кметът на Бургас бе замерян с бутилки вода. Той съобщи, че е неточност да не бъдат позволени да отидат на митинг на плажа последователите на Иванов, тъй като имат позволение. Разрешение обаче имат и от Движение за права и свободи. И двата митинга са подали заявки до общината и до полицията.
 
 Източник:

Те са разграничени от коли и сили на жандармерията.

Директорът на бургаската полиция, комисар Сотиров, беше безапелационен, че е задължен да резервира живота и здравето и на двете групи протестиращи и по тази причина няма да пропусне плажуващите протестиращи да продължат до плажа.
 
 Източник:

" Всичките дейности са с цел да запазим здравето и живота, както на едната група, по този начин и на другата ", сподели шефът на ОД МВР-Бургас пред NOVA.

Други участници в акцията на водача на Демократична България обаче стигнаха гладко по вода с лодки до плажа.

Също от сутринта над 8 хиляди членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, най-вече от младежката организация на придвижването, дружно с партийното управление и депутатите на партията, се намират в имението на почетния ръководител Ахмед Доган, а част от тях са към него.

Те пристигнаха за поддръжка на почетния ръководител след провокативната акция по вода отпреди няколко дни от страна Христо Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР