Напрежение възникна на автогарата в Пловдив. Пътници останаха без превоз

...
Напрежение възникна на автогарата в Пловдив. Пътници останаха без превоз
Коментари Харесай

Стотици пътници останаха без превоз по маршрута София - Пловдив

Напрежение породи на автогарата в Пловдив. Пътници останаха без транспорт до София, откакто договорът на превозвача " Витоша експрес ", който обслужва линията, е бил преустановен. Оказа се обаче, че контрактът не е мощ от един месец и по този начин, в последните 30 дни, компанията е превозила хиляди хора по маршрута изцяло нелегално. От компанията пък настояват, че към момента са в предупреждение и возят легално.

" Към момента имаме предупреждение за преустановяване на контракта. Ако ние не транспортираме пасажери от Пловдив до София и от София до Пловдив, никой няма право ", безапелационен е шефът Тихомир Асенов.

Според него всичко се случва поради съперника компания, която обаче отхвърли да назове.

В четвъртък заран на Автогара " Юг " е имало акция на " Автомобилна администрация ", при която са санкционирани двама водачи на рейсове с 200 лв., а за " Витоша експрес " глобата е 3000 лв..

От общината настояват, че за интервала от един месец, в който няма нов контракт с различен транспортьор, за пасажерите от столицата до града под тепетата и назад, са обезпечили опция.

" Има линии, които стартират от София и минават до крайни дестинации, като по пътя имат спирка в Пловдив ", изясни Иван Николов от Дирекция " Транспорт " в Столичната община.

Другата компания - " Хеброс бус ", която извършва част от курсовете от и за София, не може да пусне свои рейсове на място на автобусите на " Витоша експрес ", тъй като това би било отвън закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР