Напрежение възникна между Гърция и Русия заради 8 изгонени гръцки

...
Напрежение възникна между Гърция и Русия заради 8 изгонени гръцки
Коментари Харесай

Вълна от русофобия заля Гърция

Напрежение породи сред Гърция и Русия поради 8 изгонени гръцки дипломати от Москва. Руски туристи не идват в страната, изплашени от вълната на " русофобия ", съобщи БНР.

" Гърция не е добра дестинация за лятна отмора ", съобщи съветският дипломат в Атина пред съветска медия, оповестяват гръцките телевизионни канали. Сергей Маслов, началник на съветската дипломатическа задача, предизвестява съветските жители, че в Гърция има вълна на русофобия, поддържана от медиите и държавното управление.

Дори и дребното съветски туристи, които имаха предпочитание това лято да посетят Гърция, се отхвърлиха, съгласно туроператорите.

Министерството на външните работи осведоми, че Москва експулсира 8 гръцки дипломати в отговор на мярката преди месец против 12 съветски дипломати.

В същото време депутати от опозицията, както и политически наблюдаващи, предизвестяват, че Гърция не може да си разреши да приключи работа на консулските задачи в Русия, тъй като дипломатите обслужват и украински жители от гръцки генезис, които краткотрайно се намират на съветска територия. Повечето са от Мариупол и желаят да дойдат в Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР