Напрежение в отношенията с Русия, непредвидима ситуация в САЩ, първо

...
Напрежение в отношенията с Русия, непредвидима ситуация в САЩ, първо
Коментари Харесай

Диалог със северноафриканските страни заради мигрантите е приоритет за новия европредседател Австрия

Напрежение в връзките с Русия, непредвидима обстановка в Съединени американски щати, първо непринудено овакантяване на страна-членка и незаконната миграция - тези провокации пред Европейски Съюз очерта австрийският канцлер Себастиан Курц в изявление пред БНР. От през днешния ден страната му е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

" Нужен ни е разговор със северноафриканските страни ”, акцентира Курц. Изграждането на приемни центрове там с финансовата помощ от Брюксел е една от дилемите, които си слага Австрия. За в този момент Либия, Мароко и Тунис не са съгласни с тези планове:

" Затова моя задача е да направя всичко допустимо разговорът сред Северна Африка и Европейския съюз да бъде засилен. От една страна е значимо да спрем незаконната миграция към Европа. Това е наша цел като ръководител до края на годината, само че въпреки това не по-малко значимо е да подсигуряваме, че филантропичната помощ, която Европа обезпечава, доближава там, където би трябвало, а не да спим спокойни с чиста съвест, че вършим нещо.

Сигурността в Европа, която включва ограничение на незаконната миграция и подсилване защитата на външните граници, договарянията за БРЕКЗИТ и одобрение на идната многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз, са измежду другите значими задания за новия ротационен ръководител на Съюза - Австрия.

В изявление за в. " Дер Щандарт " Курц обрисува и още един приоритет на шестмесечното европредседателство на Австрия - разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани. Може да се чака огромен прогрес за Македония по пътя й към Европейски Съюз след постигането на съглашение с Гърция за името, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц. Той разяснява, че по време на австрийското председателство на Европейски Съюз чака и прогрес в договарянията за участие на Сърбия и Черна гора в съюза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР