Напрежение в Мездра заради предстоящо изграждане на инсталация за обезвреждане

...
Напрежение в Мездра заради предстоящо изграждане на инсталация за обезвреждане
Коментари Харесай

Недоволство срещу инсталация за преработка медицински отпадъци в Мездра

Напрежение в Мездра поради идно създаване на апаратура за неутрализиране на рискови боклуци, заяви bTV. Предвижда се обектът да е в непосредствена непосредственост до локалната болница и ще поема медицински боклуци от разнообразни елементи на страната.

Инсталацията ще бъде построена в гаражи, които сега се отдават чартърен. От опозицията в локалния общински съвет показват, че желаят да се приключи контракта с компанията, спечелила публичната поръчка.

" Това може да стане единствено с анулация на решението на общинския съвет, за което гласувахме 20 души. Ние гласувахме за създаване на автомивка, за отдаване на обекта чартърен. Д-р Вълчев, краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на болничното заведение, да провежда търга, а бяхме подведени ", изясни общинският консултант Галя Василева.

По думите ѝ с нейните сътрудници са дали своят вот за икономическо развиване на града, само че не са подозирали, че ще се построи апаратура за преправка на рискови медицински боклуци.

" Общинският съвет е дал своя вот предложение за отдаване на тези пространства чартърен, по-късно капиталовото предложение не е пристигнало в Общината, а в РЗИ. В него е написано, че пространствата ще бъдат реконструирани за краткотрайно предпазване и отнасяне на медицински боклуци. Нищо нелегално няма да се случи, тъй като РЗИ ще реши ", изясни кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Инвеститорът Даниел Бачорски уточни, че договорката е осъществена според всички законови условия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР