Напрежение в Кюстендил след масов бой между българи и роми

...
Напрежение в Кюстендил след масов бой между българи и роми
Коментари Харесай

Издирват 19-годишен след масовия бой в Кюстендил

Напрежение в Кюстендил след всеобщ пердах сред българи и роми пред заведение в центъра на града. Издирват 19-годишен престъпно проявен за гибелта на 35-годишен мъж. При сбиването има четирима ранени - двама са в тежко положение в " Пирогов ". 8 души са в ареста. Разследващите са безапелационни, че спорът е битов, а в основата е доста изпит алкохол.

Кюстендил

Около 7:30 ч тази заран в полицията е получен сигнал, че пред заведение до Ларгото в центъра на града са се сбили две групи - българи и роми. Продавачка на вестници става несъзнателен очевидец.
Около десетина индивида бяха, имаше дами и мъже, само че нито съм познала някой, нито нищо. Караха се, само че какво е не знам, бях от другата страна на улицата. Аз се уплаших и се върнах назад към лавката и това е.
Случайно преминаващ мъж обаче не се уплашил и решил да разтърве биещите се. Един от участниците в мелето го наръгва с нож. 35-годишният мъж издъхва на място. В незабавния център са настанени четирима души, двама от които в тежко положение.

доктор Стефан Чепенков, Спешен център-Кюстендил: Единия го транспортирахме в " Пирогов ", другия в този момент ще се транспортира, двама остават на лекуване в болничното заведение.
Разследващите са безапелационни, че спорът не е на етническа основа.
Камелия Стефанова, ръководител на Окръжна прокуратура-Кюстендил: Работи се извънредно интензивно, това, което желая да отбележа е, че причина за спора е използването на алкохол, на един от участниците на спора, не можем да приказваме за зародило напрежение вследствие на етнически въпрос.
Издирваният 19-годишен юноша е добре прочут на полицията
Елиян Стамболийски - шеф на ОДМВР-Кюстендил: Знаем го кой е и от свидетелски показания и от видеозаписи, следва задържането му, престъпно проявен е с три престъпни прояви, две от които за телесна щета.  © Божидар Стоилов / БГНЕС
Специализирани въоръжени елементи на жандармерия и полиция образуваха контролно-пропусквателни пунктове на входа и изхода на ромския квартал и ревизираха всяко транспортно средство,

Тежкият случай сътвори напрежение измежду жителите на града. Чрез обществените мрежи над 100 души се събраха на кротичък митинг, с цел да изразят съпричастност към фамилията на убития.
Елица Димитрова: Не желаеме да живеем в такива времена, в които измежду бял ден рано сутринта да се избиваме по улиците. Ние не желаеме да всяваме етническо напрежение.
Мирният митинг беше охраняван от полиция и жандармерия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР