Напрежение в Ерусалим, чуват се експлозии, а Хамас твърди, че

...
Напрежение в Ерусалим, чуват се експлозии, а Хамас твърди, че
Коментари Харесай

Експлозии в Ерусалим след съобщения за ракетен обстрел от Хамас

Напрежение в Ерусалим, чуват се детонации, а " Хамас " твърди, че са изстреляли ракети по Израел в понеделник, задействайки предупредителни сирени в Йерусалим и покрай границата с Газа, в явен отговор на ранени повече от 300 палестинци при конфликти с израелската полиция пред джамия Ал Акса, оповестяват " Ройтерс " и " Дойче веле ".

" Сега мога да чуя, че има някакъв удар ", разяснява кореспондентът на DW Таня Кремер, онлайн от Ерусалим, когато сирените се включват и в града се чуват детонации.

" Хамас " пое отговорност за нападението, заявявайки, че то се дължи на " израелски закононарушения и експанзия ".

Израелските военни оповестиха, че от линията Газа е изстреляна противотанкова ракета. Военните оповестиха, че до момента от Газа са изстреляни седем ракети, като множеството от тях падат в открити площи.

Сирени са включени и в южния град Сдерот. Бригадите " Ал-Кудс ", въоръженото крило на групата " Ислямски джихад ", обявиха, че са изстреляли 30 ракети по Сдерот.

Израелските военни оповестиха, че цивилно транспортно средство е ударено от ракета от Газа, ранявайки един човек.

Турският президент Реджеп Ердоган в понеделник подлага на критика Израел в нови мнения, заявявайки, че ще се активизира за битка с израелския " гнет ".

Ердоган направи мненията по време на телефонем диалог с палестинския президент Махмуд Абас и ръководителя на " Хамас " Исмаил Хания.

От кабинета на Ердоган обявиха, че турският водач " ще направи всичко по силите си, с цел да активизира света, изключително ислямския, с цел да спре терора и окупацията на Израел ".

Ердоган е чест критик на Израел, като турско-израелските връзки се утежниха доста под негово управление.

" Хамас ", паравоенната група, контролираща линията Газа, сложи ултиматум на израелските управляващи. Групата упорства израелски войски да се изтеглят от Храмовия рид и квартал Шейх Джара до 18 часа локално време или ще стартира офанзиви против Израел.

На израелските сили е даден към час за отговор. Израелската войска спря огромно военно обучение, с цел да се концентрира върху продължаващата рецесия.

Израелската полиция реши да ограничи марша " Денят на Ерусалим " през днешния ден следобяд, като участниците нямаха право да минават през Йерусалимската врата на Стария град и мюсюлманския квартал. Този ход има за цел да предотврати борбата сред израелските участници в марша и палестинците.

Съобщава се, че решението е на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

" Палестински радикали от линията Газа са изстреляли над 45 ракети по Израел ", разяснява представител на израелската армията. " Израел гледа на ракетната офанзива против Ерусалим от линията Газа като доста сериозна и няма да я остави без отговор ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР