Напрежение в детска градина в Пловдив. Проверка на общината ще

...
Напрежение в детска градина в Пловдив. Проверка на общината ще
Коментари Харесай

Започва проверка по случая с наказваното дете в Пловдив

Напрежение в детска градина в Пловдив. Проверка на общината ще открива дали петгодишно дете е наказвано редовно от помощник-възпитател. В същото време родители на деца от групата упрекват шефа на градината в напън върху личния състав и пазят възпитателката. В момента детето не посещава детската градина.

Пловдив

За напрежението в детска градина „ Мир " в пловдивския регион „ Западен " стана ясно след подадени сигнали до община Пловдив и Инспектората по обучение от родители на деца. Част от майките са безапелационни, че държанието на момчето е било неглижирано от родителите му.
Борислава Колева: Откакто е почнал в градината, сме имали проблеми с експанзия от страна на детето и с липса на реакция от страна на родителите.Елена Генева: Моето дете беше с ударена глава, друго с изкарана ръка, само че всички ние замълчахме, давахме късмет на родителите.
Преди две седмици детето е било осъдено от помощник-възпитателката Стефка Табакова, откакто е отказало да спи и е скачало върху леглото. Заради това е било оставено да седи на стол, до момента в който другите деца се хранели. Ще се потвърждава и случай, в който момчето било накарано да почисти в тоалетната, откакто е накъсало хартия.

Майката на петгодишното дете отхвърли да застане пред камерата ни. По телефона тя съобщи, че фамилията извънредно прочувствено е претърпяло случилото се и не желаят да бъдат замесвани.

Потърсихме директорката Светлана Джаникян, само че се оказа, че тя е в болнични, а помощник-възпитателката нямала право да приказва.

Българска национална телевизия: На работа ли е госпожа Стефка Табакова, която е помощник-възпитател? -
Неделка Ушева - и.д. заместник-директор на детската градина: Да, тя сега е на работа. Изпълнява си съзнателно отговорностите.
Българска национална телевизия: Може ли да приказваме с нея?
Неделка Ушева - и.д. заместник-директор на детската градина: Няма по какъв начин да говорите преди да завърши инспекцията по случая.
От Община Пловдив започнаха инспекция в градината.
Стефан Стоянов - зам.-кмет по обучение в община Пловдив: Нямаме право да унижаваме децата и нямаме право да ги наказваме по подобен метод, за какъвто се приказва в част от жалбите, а въпреки това и шефът и старшите учители са длъжни да обезпечат оптимално добра среда за работа.
Ако се откри, че директорката е позволила неточност, тя ще бъде глобена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР