Напрежение в бургаския квартал „Сарафово”. Жителите му са притеснени, че

...
Напрежение в бургаския квартал „Сарафово”. Жителите му са притеснени, че
Коментари Харесай

Свлачище предизвика напрежение сред жителите на бургаския квартал „Сарафово”

Напрежение в бургаския квартал „ Сарафово”. Жителите му са обезпокоени, че къщите им могат да бъдат повлечени от свлачището, активизирало се през октомври предходната година.

Причината – мястото няма да се укрепва с бетон, а със земна маса. Хората се опасяват, че по този начин водата няма да може се оттича. Къщите им се намират на към 5 метра от свлачището.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Страхуваме се да няма сериозен дъжд. Като беше снето равнището на остарялата канавка, може отново да се засилва свлачището”, сподели един от жителите на квартала.

По думите им, укрепването се извършва по наставление на Община Бургас. Направеното обаче не било задоволително, тъй като при дъждът през вчерашния ден е имало срутване на земна маса. Те прибавиха, че ограничения са се взели едвам преди няколко дни, макар че казусът със свлачището е от октомври предходната година.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Още предходната година реагирахме, извикахме „ Геозащита”, които са способният орган, с цел да кажат дали има свлачищен развой. Проект за подсилване на свлачище няма, тъй като по мнение няма развой на срутване. От „ Геозащита” предложиха да се обнови естествения откос. Те установяваха, че изхвърлени наоколо строителни материали са натежали и са свлечени надолу от дъждовете”, отговори зам.-кметът по строителство в Община Бургас.
Снимка: btvnovinite.bg
От локалната администрация допълниха, че ще потърсят Дирекция „ Геозащита и благоустройствени дейности” за нов оглед на мястото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР