Напрежение в БСП. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама

...
Напрежение в БСП. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама
Коментари Харесай

Напрежение между Корнелия Нинова и Прокуратурата

Напрежение в Българска социалистическа партия. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и двама социалисти са призовани в Прокуратурата на разпит поради тъжба на Кирил Добрев. Самият Добрев твърди, че не е позволен да гласоподава на пленум на партията. От прокуратурата приканиха политиците да не я употребяват като тематика за тяснопартийни цели.

Корнелия Нинова разгласи, че се прави опит за вътрешнопартиен прелом, подкрепят от прокуратурата. Смята, че цялата машина е против Българска социалистическа партия, само че тя няма да се яви на разпит, нито ще даде документи.



Корнелия Нинова получила призовката през вчерашния ден. От нея се изисква да се яви на разпит, да даде запис и копия на стенограма от пленума на Българска социалистическа партия на 28 август, както и да връчи призовките на още двама социалисти - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Причината: тъжба на Кирил Добрев. Добрев твърди, че на последното съвещание на националния съвет на Българска социалистическа партия не участвал в листата. Позволили му да остане на пленума, само че не и да гласоподава.

" Кирил Добрев беше изключен от партията. Съдът отхвърли да впише това изключване, което също е невиждан акт. Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, участва. Ето му и подписа - персонален, изрича се два пъти и в този момент жали, че не е позволен на народен съвет ", сподели Нинова.

" Имах няколко изявления да запитвам като какъв съм в залата. Аз съм член на Българска социалистическа партия, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да извършвам своите функционалности като подобен. И аз няма да разреша мен да ме управляват неудачници - хора, за които гласоподават една шепа хора или на рождения им ден вървят повече хора, в сравнение с гласове получават ", сподели Кирил Добрев.

Корнелия Нинова насочи обвинявания към прокуратурата, Бойко Борисов и служебния кабинет.

" Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. Прокуратурата на Българска социалистическа партия не е инструмент за правораздаване и правдивост, а е бухалка за неуместните. Господин Гешев, свършиха ли дрогираните водачи, които избиват хора по улиците, та се заехте с уреждането на вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия? 5 години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна съпротива и я хранеше. След това служебният кабинет - изпоуволни всички хора на Българска социалистическа партия, върна модела ГЕРБ ", сподели тя.

" Да излезе госпожа Нинова и да каже какви са икономическите обвързаности на опозицията, тъй като аз мога да кажа на някогашните ръководещи - износът на оръжие, цените на газа. Дори не ме интересува нейната оставка, нейната оставка я желаеха всички тези социалисти, които към този момент не гласоподават за Българска социалистическа партия ", сподели Кирил Добрев.

От прокуратурата увериха, че дейностите им не са казус и работят по този начин с постъпващите стотици сигнали.

" В сигнала на Кирил Добрев е приложено решение на Върховен касационен съд, с което е анулирано неговото изключване от Българска социалистическа партия. Той си е подал тъжба, с което твърди, че е осъществено закононарушение по 296 от Наказателен кодекс - несъблюдение на правосъдно решение. Призовавам българските политици да се въздържат от политическо говорене като не употребяват тематиката за Прокуратурата на Република България за тяснопартийни цели ", сподели наблюдаващият по жалбата прокурор Георги Иванов от СРП.



Нинова разгласи, че ще сезира всички български и европейски институции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР