Напрежение в БСП. Контролната комисия на левицата взе решение Кирил

...
Напрежение в БСП. Контролната комисия на левицата взе решение Кирил
Коментари Харесай

Напрежение на Позитано: Не допуснаха Кирил Добрев и Калоян Паргов до заседанието на НС на БСП

Напрежение в Българска социалистическа партия. Контролната комисия на левицата взе решение Кирил Добрев и Калоян Паргов да не могат да вземат участие и да гласоподават в Националния съвет. От опозицията желаят оставката на Корнелия Нинова. Още след изборите тя съобщи обаче, че няма да подава оставка.

Калоян Паргов и Кирил Добрев влязоха на пленума на Българска социалистическа партия и 15 минути по-късно излязоха, с цел да кажат пред публицистите, че нямат право да гласоподават. Изразиха отвращение, че за Българска социалистическа партия решението на висшия съд не важи.

Двамата бяха изключени от Националния съвет в края на предходната година, само че съдът ги възвърне. Заради сходна обстановка с недопускане да гласоподава, през август Кирил Добрев алармира и прокуратурата.

От опозицията в социалистическата партия желаеха оставката на водача Корнелия Нинова и проведоха подписка за насрочването на конгрес за избор на ръководител на Българска социалистическа партия. Има към този момент 90 подписа.

Още след изборите Корнелия Нинова съобщи, че изрично няма желание да подава оставка. Смята, че оставката ѝ се желае от хора, които през цялата акция са работили против Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи още Нинова на брифинг за резултатите от вота. Днес от вътрешната съпротива споделиха, че никой не се и интересува от Българска социалистическа партия, а на брифинга на " Продължаваме промяната " видели политиките на Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР