Напрежение в Ботунец след смъртта на дете. Министърът на здравеопазването

...
Напрежение в Ботунец след смъртта на дете. Министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Напрежение пред спешния център в Ботунец след смъртта на дете

Напрежение в Ботунец след гибелта на дете. Министърът на опазването на здравето разпореди инспекция.


Сигналът е подаден малко след 14 ч., тъй като детето се е задавило с пионка за игра. Майката е извикала незабавна помощ, само че минути по-късно фамилията е решило да докара детето единствено до незабавния център в Ботунец. На място обаче не е имало доктор, а единствено здравна сестра.

Последвала е незабавна реанимация на детето, само че за жалост се е оказала напразна.

„ Малшанс “, разяснява водачът на колата за спешна помощ Красимир Стефанов:
Бях изпратен в Нови Искър. Тук имаше сестра, която да пази филиала. Нямало е доктор, кола за спешна помощ е нямало. Докторът е в болнични, а колата за спешна помощ беше изпратена в Нови Искър. Не им се работи тук, тъй като популацията е най-вече ромско.  Здравният министър разпореди инспекция на Спешна помощ-София поради умряло дете Здравният министър разпореди инспекция на Спешна помощ-София поради умряло дете
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е разпоредил инспекция на дейностите на Центъра за незабавна здравна помощ в София във връзка на умряло де...

По-рано през днешния ден близки и родственици се пробваха да нахлуят в незабавния център, поради което се наложи да бъдат ситуирани полицейски елементи. До конфликти не се стигна. От Спешна помощ обявиха, че сега, в който детето е било настанено в незабавния център, е почнала реанимация, а към Ботунец са пренасочени две коли за спешна помощ.
Катя Сунгарска, представител на Бърза помощ: В 14:02 ч. получаваме сигнал за 11-годишно дете, което не може да диша, повръща кръв, най-вероятно е погълнало непознато тяло. На идната минута в 14:03 ч. изваждаме екип от различен адрес и незабавно го пренасочваме към адреса на това 11-годишно дете. В 14:08 минути ни звъни жена, която се показва за вуйна на детето, отхвърля сигнала и споделя, че те ще го транспортират до болнично заведение. В 14:16 ч. нашето здравно лице в нашия филиал в Ботунец ни се обажда и ни споделя, че дете в доста тежко положение, посиняващо и с доста невисок пулс е закарано в нашия филиал в Ботунец.
От Здравното министерство разпоредиха инспекция по случая. Заявиха, че лекарят е бил в София и е взел участие в хоспитализация на пациент. Огледите на място завършиха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР