Напрежение след размириците в Дагестан. Русия обвини Украйна и страните

...
Напрежение след размириците в Дагестан. Русия обвини Украйна и страните
Коментари Харесай

Путин вини Запада за размириците в Дагестан

Напрежение след размириците в Дагестан. Русия упрекна Украйна и страните от Запада в подбуждането на спор на нейна територия . От Киев и Белия дом отхвърлиха тези твърдения на Москва и обявиха, че нападенията срещу евреи и израелски граждани представляват актове на омраза.

Острите реакции са подбудени от нахлуването на стотици дагестанци на пистата и терминала на летището в Махачкала и последвалите антисемитски прояви. Президентът на Русия Владимир Путин упрекна Украйна и Запада в това, че този случай е бил опит за всяване на безпорядък в страната.

Събитията в Махачкала нощес бяха въодушевени, в това число посредством обществените мрежи, не на последно място от територията на Украйна от сътрудници на западните разследващи служби. Във връзка с това желая да задам въпроса - Възможно ли е да се помогне на Палестина, като се опитваме да нападаме планинските евреи и техните фамилии? Те, апропо, са една от коренните народи в Дагестан.
Владимир Путин 

От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли обвиняванията на Москва и съобщи, че антиеврейските безредици в съветската република Дагестан демонстрират , че Москва губи надзор над протичащото се на нейна територия.

А представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че антиизраелските демонстрации на летището в съветската република Дагестан може да бъде съпоставено с погромите от времето на Руската империя. Кърби също изрично отхвърли обвиняванията на съветския президент Владимир Путин.

Някои хора съпоставиха тези набези с погромите от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Мисля, че това евентуално е уместно изложение, като се има поради фрагментите, което видяхме. Това е акт на ненавист.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност

Министерство на здравеопазването на Русия съобщи, че 20 души, в това число служители на реда, са получили пострадвания, а двама са в сериозно положение. В изказване на администрацията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху се споделя, че израелското държавно управление гледа " с най-голяма тежест на опитите да се навреди на израелските жители и евреи на всички места и чака съветските управляващи да подсигуряват благосъстоянието на всички израелски жители и евреи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР