Напрежение преди футболния мач между България и Англия. Полицията предприема

...
Напрежение преди футболния мач между България и Англия. Полицията предприема
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност заради футболния мач България - Англия

Напрежение преди футболния мач сред България и Англия. Полицията подхваща усилени ограничения поради наличието в София на 4000 английски почитатели. Срещата е съпроводена с очаквания за триумф, макар серията от 10 мача, в които националният ни тим не е побеждавал.

В момента Столична дирекция на вътрешните работи организира специфична конференция, в която ще каже какви ще са ограниченията преди този мач. Не е нужно да си футболен ентусиаст, с цел да схванеш, че в София следва да се случи нещо, тъй като съвсем на всяко по-оживено място се чува британска тирада. Близо 4 000 посетители от Англия чакат този мач у нас. При всички тях има полицейско наличие. Мерките ще важат както при всеки различен мач. Частни охранителни компании ще наблюдават за реда и за това дали ще има расистки изявления. Няма да се позволяват хора, които носят рискови движимости и предмети, включително влизат чадъри и парфюми. Няма да се позволяват и хора, които са във очевидно нетрезво положение.

От през вчерашния ден до през днешния ден в Спешна помощ към този момент има три подадени сигнала за британски жители, които са имали потребност от лекарска помощ. Единият от тях е бил откаран в Пирогов, където отказал да остане в болничното заведение, държал се жестоко и буйствал. Дошла полиция и го отвела, по пътя към районното ръководство той умрял. По наша информация бил пийнал и под въздействието на опиати.

Сънародниците му, събрали се по обяд в столичен бар на по бира, не знаеха за този случай. Чакат мача с неспокойствие и споделят какъв брой доста харесват страната ни. Най-много обаче желали да видят едно нещо в нея - по какъв начин Англия печели.

За тази вечер прогнозите им са безапелационни: " Никога не сте били Англия, тъй че нямам доверие и през днешния ден да се случи ".

За да не се случат и произшествия сред българи и англичани, полицията обикаля града от нощес. В един от питейните заведения към този момент е имало конфликт. Според жандармерията - голям, съгласно - британските почитатели " конфликт " е мощно казано.

На самия стадион също са планувани изключителни ограничения. Заради обидите, които някои български почитатели си разрешиха против играчите в мача България - Косово, УЕФА подреди 5000 места от стадиона да бъдат затворени.

А довечера в мача измежду публиката ще има секрети сътрудници, които ще наблюдават дали и този път ще има някакви обиди.

По непотвърдена информация, към този момент има арестувани британски почитатели, които са били във очевидно нетрезво положение и са създавали проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР