Напрежение между вицепремиера и министърът на финансите Асен Василев и

...
Напрежение между вицепремиера и министърът на финансите Асен Василев и
Коментари Харесай

Напрежение между Асен Василев и ДПС по бъдещ закон, провокиран от списъка Магнитски

Напрежение сред вицепремиера и министърът на финансите Асен Василев и Движение за права и свободи провокира подготвян от ръководещите законопроект, който би трябвало да уреди използването на санкции срещу българи, наложени от други страни, като тези по закона " Магнитски ". 

Василев отговори на въпрос по време на блиц-контрола във връзка със глобите по " Магнтски " и съобщи, че държавното управление счита да предложи законопроект, който да не е единствено съответно за " Магнитски " а за външни наказания, чието използване би довело до разтърсвания на стопанската система.

" Очаквам може би в границите на седмици да влезе законопроекта тук, чакам много дейни диспути ", сподели Асен Василев.

От Движение за права и свободи реагираха с коментар.  " Призовавам ви да не допускате от тази естрада да се насочат апели за нарушаването на Конституцията и законите на страната. Това го чухме доскоро от заместител министър-председателя Асен Василев. В предходното Народно заседание бях задал въпрос на какво съображение е взето решение - по този начин нареченото решение на основата, на което се сътвориха едни черни описи, които през днешния ден съдът ги афишира като противозаконни. Обаче заместител министър-председателят тук от тази естрада съобщи без да прави усещане в нарушаване на Конституцията, че законите не са се спазвали, имало е някаква целенасоченост. Разбирам, че има нов морал, нова правдивост и те не се основават на Конституцията и законите на страната ", сподели Карадайъ.

В отговор вицепремиерът съобщи: " Разбирам, че доста ви боли, че индивидът, който седи до вас – господин Пеевски, е в интернационален лист, комплициран за наказания за корупция, и за това българската страна няма никакво отношение. Решението на Върховен административен съд споделя, че би трябвало да има закон за национално приложение и тъкмо тук беше моят апел към Народното събрание да одобри подобен закон, с цел да резервира българската стопанска система ".

В разразилата се словесна битка през реплики и отговори от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи акцентира, че лъжата би трябвало да се изобличава когато и да е, изключително когато министър-председател нарушава Конституцията и законите на страната. " Няма интернационален лист. Има една административна глоба по един закон, който работи на територията на Съединени американски щати и както доскоро господин Василев сподели, нямало закон, който да ползват и в този момент вършат проектозакон, с цел да се ползват непознати наказания. Това е добре, обаче това е удостоверение, че при неналичието на закон вие сте нарушили законите на страната ", сподели още Карадайъ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР