Напрежение между САЩ и Русия.Москва блокира опит на САЩ да

...
Напрежение между САЩ и Русия.Москва блокира опит на САЩ да
Коментари Харесай

Русия блокира САЩ за КНДР, предупреди за икономическа война

Напрежение сред Съединени американски щати и Русия.

Москва блокира опит на Съединени американски щати да изиска Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разшири глобите против КНДР, удостовери съветското външно министерство.

Ведомството добави, че дейностите на Вашингтон опонират с напъните на света да се смекчат глобите против Пхенян, наблягайки, че доводите на американското държавно управление са " изцяло неубедителни ".

" Русия блокира американска молба в Комисия (с резолюция 1718) за КНДР към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за налагане на интернационалните наказания против едно физическо и няколко юридически лица, в това число и съветската комерсиална банка " Агро-Союз " за хипотетични противозаконни действия в нарушаване на режима на наказания, натрапен на тази страна ", отбелязва министерството.

Според съветските управляващи решимостта на Вашингтон да оказва оптимален напън над Пхенян колкото е допустимо по-дълго единствено усложнява процеса по нуклеарно разоръжаване. Подобни дейности, счита Москва, единствено попречват опитите за разрешаване на проблемите на Корейския полуостров.

Междувременно севернокорейският външен министър И Йон-хо е декларирал по време на аудиенция в Иран, че КНДР е съществено разтревожена от политиката на Вашингтон. Той акцентира, че Пхенян ще си резервира познанията за създаване на нуклеарни оръжия, защото могат да се окажат нужни при отрицателен процес на връзките сред двете страни.

" Тъй като ние знаем, че Съединени американски щати в никакъв случай не се отхвърлят от враждебната си политика към нас, ние ще запазим нуклеарните си знания ", изтъкнал той по време на среща с ръководителя на иранския парламент Али Лариджани. Министърът уточни още, че е " мъчно да се реализира договорка със Съединени американски щати " и разкритикува Вашингтон, че не приема стъпки на благосклонност.

В същото време министър председателят на Русия Дмитрий Медведев предизвести, че при положение Съединени американски щати наложат спомагателни наказания на Москва, които включват възбрана за банкови преводи и други действия, съветската страна ще схване това като оповестяване на икономическа война.

" Ако те забранят банковите интервенции и употребяват валутата, ние ще го възприемем като оповестяване на икономическа война. И ние ще би трябвало да отговорим - стопански, политически и по всевъзможен метод, в случай че е належащо. Нашите американски другари не би трябвало да вършат неточност с това ", акцентира Медведев по време на аудиенция в Далечния изток. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР