Напрежение между роми и полицаи е избухнало в Ботевград, издирват

...
Напрежение между роми и полицаи е избухнало в Ботевград, издирват
Коментари Харесай

От МВР съобщиха подробности за среднощния екшън в ромския квартал на Ботевград

Напрежение сред роми и служители на реда е избухнало в Ботевград, търсят се 6 души. Това оповестява „ Фокус “, базирайки се на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Към 23.00 часа в събота е получен сигнал за мощна музика в бл. 15 в Ботевград. Когато служителите на реда отишли на място, се оказало, че се е събрала навалица пред блока, която е почнала да хвърля камъни и дървета по служебните коли. Изпочупени са част от стъклата на полицейските коли.

Хулиганските дейности са били преодолени. Установени са 6-ма души, които са били по-активни в създалата се обстановка. Те са оповестени за търсене.

Няма потърпевши полицейски чиновници.

Образувано е досъдебно произвеждане. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че не е имало пукотевица по време на случая.

Както БЛИЦ заяви, по-рано през днешния ден водачът на ДРОМ Илия Илиев сигнализира в обществената мрежа за алармира за принуждение в ромския квартал на града. По думите му късно нощес служители на реда и жандармерия са нанасяли побой на почтени хора по домовете им.

Илиев, който е на мястото на случая, съобщи, че ще изиска цялостно следствие на случая от министъра на вътрешните работи и ще желаяме среща с него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР