Напрежение между групите на Обединени патриоти и ДПС беше породено

...
Напрежение между групите на Обединени патриоти и ДПС беше породено
Коментари Харесай

Напрежение между `патриотитe и ДПС заради промени в закон

Напрежение сред групите на " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи беше подбудено от регламентиране на условия към слагането на преместваеми обекти върху поземлени парцели. Текстът бе заложен в Закона за устройство на територията и бе признат на второ четене от депутатите. „ За “ текста гласоподаваха 96 народни представители, „ срещу “ – 17 и „ въздържали се “ – 3, с което той бе признат.
Според новите разпореждания върху поземлени парцели могат да се слагат преместваеми увеселителни обекти, преместваеми обекти за административни, търговски и други обслужващи действия, както и такива за краткотрайно обитаване при бедствия.
" До момента няма никакви условия към преместваемите обекти . Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите. „ Никакви условия нямаше към тези преместваеми обекти, които съставляват някакви постройки . Ако човек с къща желае да продава сладолед, нищо не пречи да отвори надлежно витрина на първия етажа и да продава сладолед в сграда, която е постоянна. Има случаи, при които тези преместваеми обекти, които не са подложени на никаква експертиза , са направени от подръчни материали със заварки, които е правил притежателят “, сподели още Симеонов. Според него въпросът е сериозен, тъй като когато духне вятър, постройката може да се разпадне и да нарани човек или да повреди транспортно средство.
В рамките на дебата Рамадан Аталай от Движение за права и свободи репликира Симеонов и съобщи, че преди да се излезе на трибуната би трябвало да се прочетат текстовете. По думите му, в случай че през днешния ден казуса на България са бараките, значи сме доста напред .
В дуплика Валери Симеонов уточни, че Движение за права и свободи манипулира залата.
За увеселителните и за административни и търговски обслужващи действия депутатите разпоредиха да се издава позволение за слагане въз основа на скица и планова документи , утвърдени от основния проектант на общината . Схемата за слагане дефинира пространственото разположение, типа, вида, размерите и предназначението на обекта.
В взаимозависимост от типа и предназначението на обекта се показва самостоятелен план , който съдържа архитектурно-художествена и инженерно-техническа част, или стандартизиран план , съпроводен с декларация за характерностите на обекта, издадена от производителя въз основа на протоколи от изпитване или калкулации или документ за система за ръководство на качеството или на документи, удостоверяващи сходство с техническите условия на нормативните актове.
Условията и редът за издаване на разрешението за слагане на обектите, за одобрение и за условията към схемата и плановата документи се дефинират с разпоредба на Общинския съвет . Поставянето на преместваеми обекти в урегулираните поземлени парцели се позволява единствено в случай че не се надвишават откритите в усъвършенствания организационен проект индикатори .
В паркове и градини слагането на преместваеми обекти се прави по ред, избран с разпоредба. Максималните размери, градивното решение и архитектурно-художественото оформление на преместваемите обекти, както и на обектите, които се разполагат в поземлени парцели за времето на осъществяване на публични мероприятия – културни фестивали, спортни и атракционни прояви, благотворителни и рекламни акции и други, също се дефинират с разпоредба.
От Движение за права и свободи предложиха да отпадне целия текст , само че предлагането им бе отхвърлено със 19 гласа „ за “, „ срещу “ - 19 и „ въздържали се “ - 79.
" Гласувах " срещу " текстовете за преместваемите обекти, тъй като с тях наказахме всички български жители, занимаващи се с малък бизнес . Това сподели в негативен избор зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид след приемане на текстовете. Той посочи, че е дал своя вот „ срещу “ измененията, тъй като, с цел да се „ изправят “ против бездействието, нарушаванията и безхаберието на някои общини, са се санкционирали всички български жители, които се занимават с някакъв малък бизнес. „ Натоварихме казуса от болната на хубавичко глава “, сподели още Хамид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР