Напрежение между България и Сърбия няма. Това заяви премиера Бойко

...
Напрежение между България и Сърбия няма. Това заяви премиера Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Дачич сега ще види какво е неприемливо поведение

Напрежение сред България и Сърбия няма. Това съобщи премиера Бойко Борисов, откакто се срещна със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич.

Министър-председателят беше безапелационен, че желае опрощение от външния министър на западната ни съседка линия Дачич след избухналия дипломатически скандал по тематиката Косово.
По тематиката Косово: Борисов беседва с премиера на Сърбия Министър-председателят увери сръбския си сътрудник в положителните усеща на българите към западната ни съседка
„ Казах: „ Ана, за какво не излезе Ивица да ми благодари, когато поканих сръбските дивизион да стрелят с нашите ракетни системи, да тренират”. Техният боен министър беше до нашия. Тогава къде беше да излезе признателност. А в този момент чул-недочул си разрешава да ми вика посланика и да изяснява, че държанието било недопустимо, той в този момент ще види какво е недопустимо държание. Довчера говорех с най-хубави думи, само че до момента в който не ми каже „ Извинявай, Бойко!”, просто нито Вучич, нито Ана ме интересува какво ще кажат”, разяснява Борисов.



Българският министър председател добави, че сръбският дипломат у нас се е извинил по време на срещата си с българските дипломати в Министерство на външните работи, само че не го обявил в медиите.

„ Много съм му помагал и за визи, и защо ли не. С какво заслужих думите на Ивица Дачич. Не съм се чул с него, тъй като чакам той да ми се обади. Ако имах неточност, щях да кажа „ Извинявай”. Аз за братския, сръбския народ съм правил много”, сподели българския министър председател пред сръбски медии.



По думите на Бойко Борисов, Западните Балкани мъчно се събират към едно мнение и си вършим си балкански номера.



„ За страдание ние, страните от Западните Балкани мъчно се събираме, вглеждаме се в това, което ни разделя. Тези балкански номера няма да минат пред Европейския съюз “, изясни той, като напомни припомни напъните, които е положил по време на българското европредседателство. полския град Познан предходната седмица
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР