Напрежение избухна в лагер на мигранти, които чакат да влязат

...
Напрежение избухна в лагер на мигранти, които чакат да влязат
Коментари Харесай

Мигранти на бунт в лагер при границата на САЩ с Мексико

Напрежение избухна в лагер на мигранти, които чакат да влязат в Съединени американски щати, оповестява БГНЕС, базирайки се на NBC.
Около 2000 души, най-вече от Централна Америка, са настанени краткотрайно в заслон в град Пиедрас Неграс на границата сред Мексико и Съединени американски щати. Те почнали бурно да недоволстват, че не ги пускат да излизат от подслона и да пазарят, както и от бавните процедури по приемане на настояванията им за заслон в Съединени американски щати.
Десетки мигранти блъскаха оградите на лагера и хвърляха столове и маси по полицията. Повод за напрежение беше и недоволство на един от тях, че служители на реда го обрали, откакто го завели до банкомат и му взели парите, които изтеглил.
Въпреки че получават храна, заслон и медикаменти, мигрантите се оплакват, че телените огради на лагера и възбраната да излизат ги кара да се усещат като пандизчии.
Задържането на мигрантите е част от политиката на американския президент Доналд Тръмп. По закон Съединените щати би трябвало да прегледат всяко едно искане за политическо леговище. Тръмп, обаче, разпореди, до момента в който траят процедурите, мигрантите да не бъдат допускани на американска територия, а да чакат в Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР