Напрежение и провокации на протеста на „Възраждане снощи. Привърженици на

...
Напрежение и провокации на протеста на „Възраждане снощи. Привърженици на
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Ние не приемаме ултиматуми

Напрежение и провокации на митинга на „ Възраждане " нощес. Привърженици на партията се пробваха за повторно да смъкват украинското знаме от постройката на Столичната община. Извадиха и стълба, с която пробваха да го създадат. Стигна се до интервенция и конфликти с полицията. Председателят на партията Костадин Костадинов съобщи пред NOVA, че няма да разреши непознато знаме на непозната страна да бъде сложено върху социална постройка.

Това не е просто хулиганска нападателна демонстрация против фасадата на Общината. Това е офанзива против лицето на българската държавност и тя в огромна степен е предизвикана или проведена от една политическа партия. Нещо, което е неприемливо в 21 век, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той означи, че по фасадата на Общината са хвърляни камъни и яйца, като има и строшен прозорец. Със стълба са пробвали да смъкват знамето. Благодаря на полицията, която си свърши работата, сподели още Георгиев.

На ваши фрагменти виждаме по какъв начин една дама народен представител от същата партия стои с вдигната карта и я държи през ялото, навирайки я в лицето на служителите на реда. Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, с цел да помагате на вандалски и хулигански прояви на експанзия във връзка с българските институции, добави още той.

Ние не одобряваме ултиматуми. Независимата локална власт е взела ясно своето решение и то е за взаимност с народа на Украйна, безапелационен беше ръководителят на Столичния общински съвет.

Той заяви още, че регионалният шеф апелира в съда решенията за слагане на украинското знаме на фасадата на Столичната община и за преименуване на площад и алея в чест на Украйна. Ние няма да се откажем, тъй като когато позицията е вярна, тя би трябвало да бъде отстоявана, съобщи Георги Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР