Напрежение и неяснота около поскъпването на газа. „Булгаргаз“ е внесъл

...
Напрежение и неяснота около поскъпването на газа. „Булгаргаз“ е внесъл
Коментари Харесай

Цената на газа: Какво е решението на КЕВР?


Напрежение и неизясненост към повишаването на газа. „ Булгаргаз “ е внесъл новото си предложение за промяна на цената. Очаква се решението на Комисията за енергийно и водно контролиране.

В тази фабрика за прежди и хавлии производството обвързвано с природния газ е спряно. Причината – неразбираемата цена на синьото гориво от началото на май.



Синьото гориво трябваше да има нова цена от началото на май. Заради спрените доставки от Русия решението бе отсрочено. След това на 10 май се очакваше решение на регулатора, само че почнала инспекция на „ Булгаргаз” го отсрочи още веднъж. Според анализаторите главният пострадал е бизнеса.

„ Той не може да си направи сметка за разноските за произвеждане има редица бизнеси, при които газа образува 3/4 от общите разноски – финалната цена е неразбираема и може да докара до краткосрочни загуби “, съобщи енергийният специалист Мартин Владимиров.



На този декор бизнесът не стопира да търси лични други възможности. Очакванията са флуктуациите с цената на природния газ да продължат.

Засега прогнози по кое време ще стане това няма.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР