Напрежение е избухнало тази нощ между полицаи и жители на

...
Напрежение е избухнало тази нощ между полицаи и жители на
Коментари Харесай

След напрежение между полицаи и роми Каракачанов поиска "маргиналите да се поставят на място"

Напрежение е избухнало тази нощ сред служители на реда и поданици на Ботевград от ромски генезис и е довело до изпочупени патрулки. Това се е случило откакто към 23 часа в събота е получен сигнал за мощна музика в бл. 15 в Ботевград, осведомиха Би Ти Ви и " Фокус ".

Когато служителите на реда отишли на място, се оказало, че се е събрала група роми пред блока, които са почнали да хвърлят камъни и дървета по служебните коли. Изпочупени са част от стъклата на полицейските коли.

Хулиганските дейности са били озаптени. Установени са шестима души, които са били по-активни. Те са оповестени за търсене. Няма потърпевши полицейски чиновници. Образувано е досъдебно произвеждане. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че не е имало пукотевица по време на случая.

След инфорацията за случая вицепремиерът Красимир Каракачанов изпрати писмо до медиите с реакцията си по мотива.

" На първо място в качеството ми на жител на Република България и по-късно в качеството ми на заместител министър-председател по публичен ред и сигурност желая да изкажа своята поддръжка за работата на служителите на реда, които нощес в осъществяване на служебния си дълг са се отзовали на адрес в Ботевград за нарушение на публичния ред и са били нападнати от роми ", се споделя в позицията.

В нея Каракачанов показва, че " маргиналите и рисковите субекти, които не желаят да съблюдават законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата мощ и суровост на закона ".

После той твърди служителите на реда, че се употребяват с неговата " безапелационна поддръжка да ползват всички разрешени от законодателството ограничения, които един чиновник на реда има, с цел да схванат нарушителите, че в тази страна има ред, правда и дисциплинираност и ние повече няма да допуснем тяхното тъпчене ".

Позицията му продължава с поддръжка към брачната половинка на другия вицепремиер Томислав Дончев, която преди време направи антиромско изявление посредством персоналната си страница във " Facebook ".

" Разните демократични НПО-та и техните клакьори шумно жигосаха мнението на брачната половинка на моя сътрудник – вицепремиера Томислав Дончев, че са свършили морковите и идва ред на тоягата. Е, господа, дами и там трети такива, каквито се самоопределяте – какво мислите в този момент? Дошло ли е времето на тоягата или Вие ще си браните подопечния престъпен цигански контингент с цената на още почтени човешки животи, единствено и единствено да си прибирате лептата по заложената поръчка? ", се споделя в позицията на вицепрезидента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР