Напрегнати часове в Скопие, след поредния кръг консултации по френското

...
Напрегнати часове в Скопие, след поредния кръг консултации по френското
Коментари Харесай

Пендаровски: Френското предложение е приемливо

Напрегнати часове в Скопие, след следващия кръг съвещания по френското предложение за разрешаване на разногласието с България. Президентът Стево Пендоровски съобщи, че за него документът е " допустим ". Засега обаче няма изгледи опозицията да отстъпи, оповестява БТВ.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 586
Консултациите по френското предложение продължиха на най-високо равнище с президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

„ Според мен това е временен компромис за една от етапите на европейската интеграция, в която са значими три детайла и по тази причина ”, съгласно мен, предлагането в този формат на този стадий е задоволително ”, съобщи той.

Днес следобяд за първи път се организира историческа среща сред премиера Димитър Ковачевски и водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

„ Всички сме наясно с чувствителността на този въпрос. Лесно е да отхвърлите, да отлагате, да изберете нова неустановеност. Но в този исторически миг е належащо рационално мислене с хладна глава. Изисква се мъдрост и отговорност и справедлив разбор на всички сюжети. Грижа за бъдещето на нашите деца “, съобщи Ковачевски.

„ Нито за мен персонално, нито за ВМРО-ДПМНЕ тези два документа, каквито са, са допустими и нито ВМРО-ДПМНЕ, нито аз персонално имаме намерение да приемем документите “, съобщи Мицкоски.

И за довечера са оповестени митинги пред Правителството. Исканията са предварителни избори и отменяне на френското предложение, което Министерство на външните работи предложи на държавното управление да одобри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР