Напрегнатата обстановка в Каталуния може да повлияе върху провеждането на

...
Напрегнатата обстановка в Каталуния може да повлияе върху провеждането на
Коментари Харесай

Ла Лига с предложение: предстоящото Ел Класико да се измести на “Бернабеу”

Напрегнатата конюнктура в Каталуния може да повлияе върху провеждането на идното на 26 октомври Ел Класико сред Барселона и Реал Мадрид, което е планувано да се организира на “Камп Ноу”.

От Ла Лига публично желаеха позволение от Испанската футболна федерация семейството в този мач да бъде предоставено на Реал Мадрид и срещата на 26 октомври да се организира на “Сантиаго Бернабеу”. Причината е плануваният за тази дата огромен митинг в каталунската столица против присъдите на локални политически деятели отпреди дни. Ако се стигне до тази смяна, " Камп Ноу " ще одобри мача сред двата тима, който е плануван за 1 март.

Barcelona-Real Madrid: El Clásico may be moved to Madrid amid ongoing protests in Catalonia https://t.co/cAv7lcrnJn pic.twitter.com/Q8I5VAaFUz
— AS English (@English_AS) 16 октомври 2019 година Крайното решение ще бъде взето идващия вторник, 22 октомври, от специфична комисия, формирана от трима души - Пабло Майор (представител на Ла Лига), Кармен Перес (представител на Испанската футболна федерация) и Лукас Осорио (независим член на комисията). Двата клуба имат период до понеделник, 21 октомври, с цел да показват своите позиции. Въпреки че към момента липсват публични изказвания от двата клуба, съгласно локалните медии те са срещу разновидността мачът да се играе на " Бернабеу ". От Барселона упорстват дуелът да се организира на техния стадион, до момента в който в Реал Мадрид избират срещата да бъде преместена на друга дата, в сравнение с да са домакини в нея.
Примера дивисион 10 кръг, събота 26 октомври  Барселона 14:00  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР