Напрегната и сложна ще бъде новата 2019 година, заради предстоящите

...
Напрегната и сложна ще бъде новата 2019 година, заради предстоящите
Коментари Харесай

Златко Живков: 2019-а е време за упорита работа

Напрегната и комплицирана ще бъде новата 2019 година, поради идните избори. Според кмета на Монтана Златко Живков, който е с дълъг стаж на кметския стол, до октомври месец би трябвало да бъде завършен сполучливо мандатът, преди този момент, обаче, са изборите за Европарламент:
"Ако има и други избори, картината ще стане много комплицирана. Това от една страна. Тогава страната е внимателна. Средствата не доближават, по принцип постоянно желанията са по-големи, в сравнение с опциите. Това е акцентът на 2019 година. "
2019 година е крайна и за доста оперативни стратегии и планове, по които работи Община Монтана, сподели още Златко Живков:
"Ще бъде време за упорита работа. Надявам се огромният екип на Общината да резервира темпото и това, което вършим сега, тъй като хората привикнаха нещата да се случват в Монтана. "
С над 50 милиона лв. бюджет разполагаше общината през 2018 година. По-голямата част от тях са вложения по европейски планове. По Оперативна стратегия "Региони в напредък " през предходната година са актуализирани учебни заведения в община Монтана.
"За да бъда по-конкретен това са плановете свързани с образователните заведения - двете гимназии- ПМГ, ГПЧЕ, Трето и Четвърто учебно заведение, Четвърта и Седма градина за към осем милиона и шестстотин. Имаме малко съфинансиране тук. Това е най-значителната сума, отделяна в миналото за образователни заведения ", уточни Златко Живков.
През идващите две години следва и ремонт на Втора детска ясла. Така напълно ще бъдат актуализирани заведенията за най-малките.
Амбицията на община Монтана е да бъдат ремонтирани главните публични здания във всичките 23 села. Предстоят поправки на кметства, читалища и църкви, сподели още кметът Златко Живков:
"Ние имаме 23 села, които до в този момент бяха 20 кметства и 3 наместничества. Моята упоритост в границите на този мандат до края на идната година- във всичките 23 села главните публични институции, които има, да бъдат в положително положение, реновирани, даже по-добро положение оттогава, когато са правени. "
Довършват се ремонтите на четири църкви в селата, сподели още кметът на Монтана.
Златко Живков насочи и своите пожелания към жителите на Монтана:
"Да бъдат живи и здрави, това е най-хубавото благопожелание. Да бъдат положителни християни. Да отворят душата си за доброта, да дадат и да получат искам на всички, да гледат фамилиите си, децата си, семействата в мир и благополучие. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР