Напрегнат и силно емоционален момент за всички страни в Близкоизточния

...
Напрегнат и силно емоционален момент за всички страни в Близкоизточния
Коментари Харесай

Николай Младенов коментира ситуацията в Израел

Напрегнат и мощно прочувствен миг за всички страни в Близкоизточния спор. Така Николай Младенов разяснява обстановката в Израел. За позицията на Организация на обединените нации и упованията за развоя на събитията - чуйте какво сподели специфичният делегат на организацията за Близкия изток в предаването на Българска национална телевизия " Светът е 7 ".


Българска национална телевизия : Поставен ли е на карта този кротичък развой?

Николай Младенов, познавач. делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток : Безспорно моментът е извънредно прочувствен.Дали и по какъв начин ще продължи изобщо мирният развой, който от много време е на изкуствено дишане, зависи от това каква ще бъде реакцията през идващите дни на другите фактори. От една страна острата рецензия на палестинците към решението на американския президент на реалокира посолството и да признае Ерусалим за столица е видна, само че във всички техни изказвания те не споделят, че ще се отдръпват от мирния развой, което е много значимо на този стадий. ***Второ, би трябвало да забележим каква ще е реакцията на хората на улицата. Днес започнаха към този момент конфликтите след петъчната молитва. Тук в Ерусалим, само че и в Йордания, в други страни от Близкия изток към този момент започнаха също митинги. По този мотив би трябвало а забележим каква ще е реакцията на държавните управления в другите страни.

От позиция на Организация на обединените нации, главната задача е да се деескалира напрежението и да се възвърне опцията за разговор сред израелците и палестинците по всички въпроси, свързани с мирния развой. Безспорно, от цялата кошница със комплицирани въпроси за решение, Ерусалим е най-сложният и най-емоционалният.

Интересно е да се види, че безусловно няколко месеца преди Съединени американски щати да признае Ерусалим за столица на Израел, Русия призна Западен Ерусалим за столица на Израел, а Източен Ерусалим за столица на Палестина.

Възстановяването на контрола над Газа от законното палестинско държавно управление, е един от главните въпроси, които би трябвало да бъдат решени.

 Проф. Владимир Чуков: Наистина обстановката в Близкия Изток е взривоопасна Проф. Владимир Чуков: Наистина обстановката в Близкия Изток е взривоопасна
Критичен ден за обстановката в Близкия Изток. Днес се чакат всеобщи митинги в Йерусалим и Ивицата Газа. Хиляди палестинци ще се насочат към пограничн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР