Напредват строителните дейности по проекта Модернизация и реконструкция на рибарско

...
Напредват строителните дейности по проекта Модернизация и реконструкция на рибарско
Коментари Харесай

Съобщиха как върви строителството на рибарското пристанище Карантината“

 Напредват строителните действия по плана " Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище " Карантината “, околност " Карантината “, регион " Аспарухово “, Община Варна “. Той се финансира от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020г. и е на обща стойност 13 578 483 лева, 7 894 364,51 лева от които са безплатна финансова помощ, напомнят от ОИЦ-Варна.

Строително-монтажните работи започнаха през май предходната година. До момента са построени тилната територия, източният и западният оградни молове, както и източният и западен слип. Строителството е осъществено със профилирана техника и работа на водолазни екипи напълно в акваторията на Черно море. Основите на двете оградни уреди са построени в цялостния си габарит, като напълно са завършили дейностите, свързани със строителство под вода.

В момента се работи по хидротехническите уреди по надводната част. Този месец стартира строителството на триетажната постройка, в която са планувани пространства за разтоварване, предпазване, продажба и спедиция на уловената риба. Срокът за привършване на строителството е ноември 2020г.

С реализацията на плана ще се сътвори предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки, посредством което ще се удовлетвори потребността за основаване на модерни условия за реализиране на риболовна активност със относително дребни плавателни съдове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР