Напредва строителството на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и

...
Напредва строителството на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и
Коментари Харесай

Напредва изграждането на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч ВИДЕО

Напредва строителството на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч. В момента в трасето, обособено в три сектора, се правят ровове и диги, работи се по огромните уреди - мостове, виадукти, пътни възли, подлези и надлези.

В осъществяването на строителните работи сдружението „ Автомагистрали “ ЕАД е мобилизирало 69 верижни, 23 комбинирани и 7 колесни багера, 33 булдозера, 14 бетоновоза, 5 бетонпомпи, 31 валяка, 13 влекача, 6 грейдера, 18 водоноски, 11 дъмпера, 2 кулокрана, 12 крана, 2 камиона с кран, 3 телескопични товарача, 21 фадроми, 3 трошачки, 257 самосвала, 2 рециклатора, 5 пилотни машини. На обекта се работи с цялостна готовност.

Поетапното създаване на трасето сред Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч е разграничено на 3 сектора. В 51,5-километровата права ще има 17 виадукта, 5 моста, 5 пътни възела, 9 надлези и подлези и един тунел.

Участък 1, с дължина 15,26 км, стартира от Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, в това число пътен възел „ Дерманци “. Предвижда се в него да има два пътни възела, четири мостови уреди и 2 виадукта. Строително-монтажни работи се извършват в три подучастъка. В първия то е към 25,5%, във втория – към 59,5%, а в третия – към 2%.

Участък 2 стартира в края на пътен възел „ Дерманци “ и е до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, в това число пътен възел „ Каленик “.

Дължината му е 19,2 км и в него ще има 2 пътни възела, 9 виадукта, мост над р. Каменица и тунел с две обособени тръби. Изпълняват се действия по отношение на разкриване на строителната площадка.

В Участък 3, с дължина 17,08 км, ще има един пътен възел – „ Плевен “, който ще в края на тази права, която ще стига до връзката с пътя Плевен – Ловеч. В него ще има 6 виадукта и 9 надлеза и подлеза. Изпълнени са към 7,5% от плануваните строително-монтажни работи на това трасе.

Цялостното създаване на Автомагистрала „ Хемус “ до 2024 година е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна.

В момента в употреба са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 км. Неизградената част, от п. в. „ Боаза “ до с. Белокопитово, ще свърже към този момент построените сектори от двете страни на автомагистралата.

На сдружението „ Автомагистрали “ ЕАД е предоставено проектирането и строителството на 223,04 км от Автомагистрала „ Хемус “ в секторите от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново /134,14 км/ и от връзката с пътя Русе - Велико Търново до Белокопитово /88,9 км/.

За правата от връзката с пътя Плевен - Ловеч до пресичането с път I-5 /участъци 4, 5 и 6/ са изработенитехническите планове, действат се Подробен устройствен план – парцеларен проект, които са на стадий утвърждение. За трасето след връзката с пътя Русе - Велико Търново /участъци 7,8 и 9/ сега се работи по планиране на трасето.
















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР