Напредва строежа на скоростния път Видин-Ботевград в участъка от Бела

...
Напредва строежа на скоростния път Видин-Ботевград в участъка от Бела
Коментари Харесай

Вижте напредъка по строежа на скоростния път между Бела и Ружинци /видео/

Напредва градежа на скоростния път Видин-Ботевград в сектора от Бела до Ружинци, научи организация BulNews. Oт youtube каналът InfraSky са прелетели с дрон дистанцията сред двете села, като фрагментите демонстрират до къде са стигнали строителите в работата си. 
Преди дни показахме съвсем готовата права от Макреш до Бела. Следващият сектор, този до Ружинци, към момента няма подобен прогрес само че се вижда, че огромна част от работата е изпълнена. На места е положен първият пласт асфалт, само че по-голямата част от бъдещето трасе е на стадий пресован натрошен камък. 
Отсечката е с дължина 11.128 км. Тя също ще бъде с габарит на автомагистрала и оптимално допустимата скорост по нея ще бъде 120 км/ч. Ще има по две ленти за придвижване в посока, спешна лента, банкети и разграничителна линия, като в избрани сектори с по-големи наклони е планувано построяването и на лента за постепенно движещи се товарни коли. Такава ще има сред 36-ти и 39-ти км в платното за Видин и сред 39-ти и 44-ти км в посока Ботевград.
Между 47-ми и 52-ри км пътят ще минава паралелно на ж.п. линията, като е далечен от нея и не визира съществуващия селскостопански път. След това при 49-ти км ще пресича река Скомля над язовира, ще минава над две дерета и преди 52-ри км трасето ще пресича ж.п. линията Видин - София. Между 52-ри и 58-ми км след прекосяването на пътя за село Орешец, новият път ще се спуска към Ружинци. При 56-ти км правата ще минава над път I-1 /E79/ Видин - Кула.
На видеото в youtube се вижда, че към момента не е почнало построяването на заложените в плана уреди - надлез над ж.п. линията Видин - София, мостове над реките Барата и Скомля, както и селскостопански подлези. 
При 50-ти км от двете страни на пътя ще има площадка за отдих с тоалетни, паркинги, осветяване и пречиствателно оборудване.
Към момента срокът за довеждане докрай на работата по този сектор е краят на октомври тази година. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР